Bivša perjanica košarkaške reprezentacije Italije, Karlton Majers, pričao je o svom odnosu sa Predragom Danilovićem kojem je nedavno Virtus povukao broj iz upotrebe.

Karlton Majers

Majers i Danilović su svojevremeno bili veliki rivali nastupajući za ekipe Fortituda, odnosno Virtusa, ali ih je rivalstvo zbližilo pa su danas dobri prijatelji. Majers je za “Žurnal” pričao o incidentu kada je Danilović povređen nožem, kada je legendarni Italijan odmah po dobijanju te informacije stigao u Beograd da obiđe Danilovića.


“Čim sam čuo vest, otišao sam u agenciju da uzmem avio kartu. Želeo sam da vidim kako je ali i da ga “ubijem” u isto vreme! Hteo sam da ga pitam šta mu je bilo u glavi kada je dopustio da mu se tako nešto dogodi?! Kada sam video da je u redu, smirio sam se i nisam ga dalje zapitkivao”, rekao je Majers.

“Bili smo veliki rivali, on je bio moj neprijatelj broj jedan, državni neprijatelj. Međutim uvek je između nas vladalo poštovanje, takmičili smo se i zahvaljujući njemu sam postajao sve bolji, kako bih uspeo da dostignem njegov nivo. Uvek smo bili prijatelji, a sada smo veliki prijatelji”, dodao je Majers.

hotsport.rs