0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Partizan korak bliže F4, blistali Kinzi, Tepić, Lovernj (FOTO)

Objavljeno: 03.03.14 u 22:15

Košarkaši Partizana NIS pobedili su ekipu kragujevačnog Radničkog rezultatom 82:70 u derbiju i poslednjem meču 22. kola ABA lige. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crno-beli su došli do 15. pobede i sada su sami na trećoj poziciji sa trijumfom više od Cibone i Budućnosti.

Iako je nedostajao Bogdan Bogdanović, raspoloženi Tepić, Kinzi i Lovernj nadoknadili su njegov izostanak. Tepić je imao 17, Kinzi 19, a Lovernj 16 poena. Na drugoj strani, gosti su šutirali neverovatno za tri poena pošto su ubacili čak 11 trojki. Lešić je ubacio 14, Marinović 13 poena.

Pobedu Partizana uz parket gledao je povređeni Bogdan Bogdanović, a pored njega bio je i Davis Bertans, koji se vratio u Beograd.

U sledećem kolu Partizan gostuje Olimpiji u Ljubljani, dok Radnički dočekuje Mega Vizuru.

4/4 – Partizan je u poslednoj četvrtini predvođen sjajnim Kinzijem uspeo da održi svoju prednost. Kinzi je vezao dve brze trojke i doneo crno-belima dvocifrenu prednost – 65:55. Potom je Lešić vezao četiri poena, ali Kinzi uzvraća dvojkom za 67:59. Nezadovoljan pojedinim sudijskim odlukama, trener Miroslav Nikolić dobija tehničku grešku, a sa linije bacanja je maksimalan – Kinzi – 69:59. Radnički pokušava da se vrati trojkom Marinovića, ali su crno-beli preko Pavlovića ponovo došli do +12 – 76:64. Zakucavanjem Muslija Partizan na minut pre kraja rešava pitanje pobednika – 80:68, a potom Kinzi atraktivnim poenima za konačnih 82:68.

3/4 – Kako su počeli prvo, tako su otvorili i drugo poluvreme, pošto Pavlović pogađa iz ćoška. Birčević je uspešan na drugoj strani, a prve poene postigao je i Milutinov za 46:40. Tepić nastvlja svoju seriju i nakon lepe kombinacije sa Pavlovićem pogađa za 48:40. Crno-beli ne staju pošto Milutinov i Pavlović odvode crno-bele na +12 – 52:40. Seriju domaćih, Radnički, naravno, prekida trojkom Katnića. Potom sledi mini serija gostiju, novu trojku ubacuje Marinović, a potom ubacuje i Lešić – 52:46. Finiš treće četvrtine pripao je Partizanu, koji dvojkom Kinzija i trojkom Andrića na poslednju pauzu odlazi sa 59:51. 

2/4 – Rezultatska neizvesnost nastavlja se i u nastavku, Tepić je raspoložen, pogađa u faul i ubacuje dodatno slobodno bacanje. Gosti su bili raspoloženi sa linije 6,75, a sad je na red došao Brkić koji je pogodio dve uzastopne za izjednačenje – 24:24. Nakon nove trojke Mlađana, Duško Vujošević traži tajm-aut. Nakon kratkog predaha, Lovernj poentira uz faul i uspešno bacanje, dok na drugoj strani, Mlađan ubacuje sedmu trojku za goste za novo izjednačenje – 30:30. Crno-bele u prvom delu održava sjajni Tepić koji novom trojkom dolazi do svog 13. poena za 33:33. U samom finišu prvog dela, Lovernj je pogodio posle promašaja Pavlovića, a Francuz je kao i u prvoj deonici, uz zvuk sirene pogodio za tri poena za 39:36.

1/4 – Prve poene postiže Kinzi uz faul i nakon uspešnog bacanja Partizan vodi 3:0, a potom Lovernj dodaje za 5:0. Mlađan je namestio ruku na samom početku i pogodio za tri poene i doneo gostima prve koševe. Radnički košem Marinovića dolaze do izjednačenja – 7:7, ali crno-beli tada prave mini seriju preko Andrića i Muslija za 11:7. Nakon tajm-auta, gosti vezuju seriju i trojkom Kalinića i poenima Birčevića dolaze do prednosti – 13:14. U poslednjem minutu ove deonice, Mlađan pogađa novu trojku za najveću prednost domaćih 13:17, ali Tepić uzvraća na drugoj strani. Sa zvukom sirene Lovernj pogađa još jednu trojku za 19:17.

Crno-beli jednostavno više nemaju pravo na kiks pošto im ozbiljno „visi“ učešće na završnom turniru pa samim tim i plasman u Evroligu naredne sezone. Aktuelni šampion ovog takmičenja će za meč protiv Radničkog biti dodatno oslabljen pošto u timu zbog lakše povrede neće biti ni Bogdana Bogdanovića, a iako se vratio u Beograd Davis Bertans će prvi nastup u ovoj sezoni zabeležiti tek za dve nedelje.

„Ne moram posebno da naglašavam kolika je važnost ove utakmice, svaki kiks značilo bi udaljavanje od fajnal-fora, a zna se šta on sve nosi. Radnički je nezgodan tim, trener Miroslav Nikolić je preneo svoj stil igre na ekipu. Dobro šutiraju, čak i centri se izvlače i pokušavaju za tri poena. Oni su nepredvidiv tim i dolaze rasterećeni u Beograd. Situacija zahteva veliku motivaciju i koncentraciju“ – rekao je u najavi ovog meča trener Partizana Duško Vujošević.

Sa druge strane Kragujevčani su se u potpunosti okrenuli takmičenju u Jadranskoj ligi pošto su eliminisani iz Evrokupa, ali i zbog toga što još uvek nisu obezbedili opstanak u ovom takmičenju jer trenutno zauzimaju tek 11. mesto.

„Partizan je apsolutni favorit. Mi ćemo pokušati da ih iznenadimo, imali smo osam dana da se oporavimo od poslednje utakmice. Osveženi smo, dobro smo trenirali u međuvremenu, spremni smo za prvaka. Oni su igrali utakmicu u Madridu, sledio im je put nazad, ostaje nam da budemo agresivni i pokažemo, nadam se, da imamo više snage. Taj fizički momenat može da odluči. Pokazali smo ove sezone da možemo da pomrsimo račune objektivno jačim ekipama i u regionu i u Evropi. Znamo da igramo dobre mečeve, ali isto tako umemo da kiksnemo“ – kazao je Marko Marinović pred utakmicu sa crno-belima.

U ovaj meč Partizan ulazi sa učinkom od 14 pobeda i dvostruko manje poraza, dok je Radnički na skoru od osam trijumfa i 13 izgubljenih mečeva.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter