1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Milijaš: Menjao bih sve golove za pobede

Objavljeno: 02.03.14 u 17:58

Posle 17 odigranih utakmica u prvenstvu Srbije, Crvena zvezda je i dalje lider, zahvaljujući pobedi nad Jagodinom.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

U trijumfu pred prepunim stadionom pod Đurđevim brdom, strelci za tim Slaviše Stojanovića bili su Dragan Mrđa i Nenad Milijaš. Ovo je ujedno kapitenu Crvene zvezde bio i 50. prvenstveni gol. Zvezdina desetka ne želi u prvi plan da ističe pojedinačne zasluge i učinak, već sve zasluge prepisuje svojim saigračima.

„Odigrali smo tešku utakmicu u Jagodini, i veoma smo srećni što smo se u Beograd vratili za osvojena tri boda. Namestilo se tako da smo golove postigli na početku i pri kraju prvog poluvremena. Nismo dozvolili protivniku da stvori previše prilika i uspeli smo da za razliku od utakmice sa Javorom, kontrolišemo čitav tok meča. Veoma je bitno da i u nastavku ne pravimo padove u igri, već da budemo koncentrisani tokom svih 90 minuta. Ova pobeda nam mnogo znači na planu samopouzdanja pred nastavak prvenstva, s tim što ne smemo da poletimo, već moramo da nastavimo da razmišljamo samo o prvoj narednoj utakmici. Tokom priprema smo u međusobnim razgovorima isticali koliko nam je bitno da dobro startujemo, odnosno da zabeležimo trijumfe u prve četiri utakmice. Od tog prvog zacrtanog cilja, ostvarili smo za sada polovinu“, rekao je Milijaš.

A da bi taj kratkoročni plan, pobede u prva četiri kola, bio u potpunosti ostvaren, crveno-beli će morati da pobede i Napredak iz Kruševca i Radnički iz Kragujevca na Marakani.

„Moramo da pobeđujemo. Očekuju nas dve teške utakmice, za koje moramo da se maksimalno dobro spremimo i motivišemo. Ulog u ovoj polusezoni je ogroman, zbog čega mislim da nam to neće biti problem, jer od naslova osvajača nacionalnog prvenstva ni za koga od nas ne postoji veći motiv. Došli smo u situaciju da sami odlučujemo o svojoj sudbini, i uveren sam da imamo kvalitet da zadržimo prvo mesto“, izričit je kapiten Zvezde.

U poslednjih nekoliko decenija, retki su igrači koji su uspeli da skupe i 50 nastupa za crveno-bele. Nasuprot njima, Nenad Milijaš postigao je 50 prvenstvenih golova za Crvenu zvezdu, ukupno 59 računajući sva takmičenja.

„Ne bih mogao da izdvojim nijedan gol posebno. Trenutno mi je najvažniji i najdraži jučerašnji protiv Jagodine, jer smo zahvaljujući njemu, uz gol Mrđe, osvojili tri boda. Sigurno da golovi protiv večitog rivala nose posebnu težinu, i da njih navijači najviše pamte. Međutim, menjao bih sve postignute golove za pobede Zvezde do kraja prvenstva. Fudbal nije individualni već ekipni sport, i zahvaljujem se svim svojim saigračima sa kojima sam igrao, i sa kojima trenutno igram u Zvezdi na pomoći prilikom postizanja tih 50 golova.

Kapiten Crvene zvezde ističe da mu liderska pozicija ne donosi novi pritisak, štaviše, prija mu pogled sa vrha tabele na ostale konkurente.

„Volim kad smo prvi, i ne smatram da to predstavlja dodatno opterećenje za nas. Meni lično je lakše kada znam da sve zavisi od mene, a ne od rezultata konkurenata. Ostaje nam da zadržiumo fokusiranost i nastavimo sa dobrim igrama. Utakmica protiv Jagodine nam je sedma uzastopna pobeda u prvenstvu, ali se ne zadovoljavamo time, već želimo da i u narednih 13 kola, ukoliko je moguće, zabeležimo pobede“, zaključio je Milijaš.

hotsport.rs/crvenazvezdafk.com

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter