0
Ostali sportovi

FOTO:STARSPORT

Divac zadovoljan učinjenim u Sočiju

Objavljeno: 01.03.14 u 11:28

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac ocenio je danas rezultate srpskih sportista na ZOI u Sočiju kao dobre, u domenu očekivanja, ali i poručio da zahvaljujući sistemu koji je postavljen oni u narednom periodu budu mnogo bolji.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

„Još pre Igara u Vankuveru, kada smo razgovarali u kom pravcu da nam idu zimski sportovi napravili smo plan koji smo ispoštovali u poslednjih šest godina i sad imamo neku bazu da u narednom periodu možemo da očekujemo bolje rezultate. Naravno, ne sad one vrhunske, one koje imamo na letnjim Igrama, ali cilj je da polako da podignemo stepenik očekivanja. Rezultati koje su naši sportisti postigli u svojim domenima su dobri, međutim, u budućem periodu očekujemo da to bude mnogo bolje“, rekao je Divac Tanjugu.

Prema njegovim rečima moguće je iskoristiti prostor za napredak u sportovima koji su nam pristupačni.

„Moramo da vidimo šta je to što možemo da ponudimo mladim sportistima, pa da očekujemo rezultate. Iako ja lično volim hokej, iako bi možda u timskom sportu imali možda značajnije šanse, to je skup sport i ne treba očekivati rezultate, ali bijatlon, snoubord, alpsko skijanje su discipline koje su za naše prostore pristupčne i mogućnost da se napravi neki rezultat verovatni postoji. Tu nam je najbliža Slovenija, koja je nekad bila deo našeg sistema, ali oni su i tada imali prednost. Izgrađena im je infrastruktura, to je njima nacionalni sport i mi treba da se skoncentrišemo na pronaleženje trenera koji će raditi sa našim sportistima“, naveo je Divac.

Na pitanje koliko je realno da se Srbiji dogodi neki „zimski Đoković“ Divac je rekao:

„Individualne stvari se događaju s vremena na vreme, ali mi moramo sistemski da gledamo na sport. Tu pre svega mislim da ojačamo saveze i njihovo funkcionisanje sa ministarstvom i OKS. Kad bi se savezi nagradili i sportisti bi imali veću podršku. Mi u OKS dobro stojimo sa ljudima koji ulažu u sport, sa partnerima, sponzorima, uz veliku pomoć ministarstva, napravili smo dobru priču i naši sportisti imaju adekvatne uslove kao njihove kolege u inostranstvu. I zato na letnjim Igrama možemo očekivati dobre rezultate“, istakao je Divac.

On je na kraju odao priznaje sportistima zbog načina na koji su predstavljali Srbiju u Sočiju.

„Ono što su Rusi uradili je za svaku pohvalu, Igre jesu bile najskuplje, ali najorganizovaniije i treba da budu ponosni. Mi se kao OKS zahvaljujemo na dobrodošlici, ali drago mi je da mogu da istaknem da smo predstavljali zemlju na najbolji mogući način. Bili smo prisutni, iako nismo napravili neke rezultate, uvek ćemo stajati iza sportista. U sportu ne možete ništa da garantujete i morate da imate izgrađen sistem da bi stigli i rezultati“, zaključio je Divac.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter