0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Babić: Borićemo se i na terenu i van njega, svi su se urotili protiv nas

Objavljeno: 01.03.14 u 12:17

U Humskoj i dalje nema mira nakon što je Sudijska organizacija procenila da je arbitar Ninoslav Spasić na meču u Novom Pazaru delio pravdu prema pravilima i da nije napravio nijednu grešku. Jedan od potpredsednika Partizana Ratomir Babić tvrdi da je u pitanju do sada neviđen presedan.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Ako je potrebno ponovićemo se i milion puta, jer ono što se dogodilo minule nedelje je svojevrstan presedan u srpskom fudbalu. Odbor za analizu suđenja je odlukom da se pomiluje sudija Ninoslav Spasić dao legitimitet neregularnosti, poslao poruku da Partizanu mogu da rade šta god požele i da mi tu ne možemo ništa. Ali, neće to tek tako da prođe, lično ću se angažovati da tema bude pokrenuta i na Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbije i da se o tome javno raspravlja – poručio je za „Sport“ Ratomir Babić, napominjujući da je odluka naterala čelnike kluba da se okupe i ponovo zajedno pogledaju snimak sporne situacije, u kojoj je crno-belima poništen gol zbog navodnog prekršaja“ – kazao je Babić u izjavi za Sport.

Na taj način se izrodilo i zvanično saopštenje…

„Jednostavno smo morali da se oglasimo, zbog armije navijača, koji stoje iza kluba. Ne znam više koliko ljudi se javilo u klub, što nama lično, što putem elektronske pošte, poziva i pitalo nas zašto ne reagujemo, zašto ćutimo na nepravdu. Pogledali smo snimak svi zajedno po ko zna koji put i zaista je smešno da se sudijska odluka obrazloži prekršajem nad nekim trećim igračem, a fokus je zapravo sve vreme bio na golmanu Novog Pazara i našem napadaču Petru Škuletiću. Klasično bacanje prašine u oči, u nedostatku realnog objašnjenja! Ali, nećemo da pustimo da nas neko ponižava, reagovaćemo to je sigurno.“

Babić je otkrio i da se u celu priču umešao Dušan Mrakić koji je prema njegovim rečima neretko pomagao Crvenoj zvezdi.

„Sećamo se mi dobro Mrakića i njegovog vetra u leđa Crvenoj zvezdi pre nekoliko godina. Sada je odjednom član te podkomisije za suđenje, a uopšte nije član Sudijske organizacije. Voleli bismo da nam objasne kako je to moguće. Mada, znamo mi vrlo dobro o čemu se radi.“

Kao i u saopštenju koje je izdao Partizan ni Babić nije poštedeo čelnike Fudbalskog saveza Srbije i vodeće ljude Sudijske organizacije.

„Bodove ne možemo da vratimo, svesni smo toga, kao i što smo istakli da nismo u Novom Pazaru bili na potrebnom nivou, ali krađu nećemo da dozvolimo. Bogoljuba Stepanovića, koji je ne čelu Sudijske organizacije, a opet u nadžežnosti FSS sam uvek podržavao, međutim, ovo je prevršilo svaku meru. Svi su se urotili protiv Partizana i to neće proći tek tako, borićemo se do kraja. Pre svega na terenu, gde smo najkvalitetniji, ako treba i van njega, jer nećemo dopustiti da se igraju sa klubom koji je šest godina zaredom prvak, jedini je igrao u Evropi i predstavljao ovu zemlju u klupskom fudbalu. Sada je nekome dunulo da to promeni, a nema kvaliteta, nego bi na silu. Neće moći“ – zaključio je potpredsednik crno-belih.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter