0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Poslednje upozorenje

Objavljeno: 28.02.14 u 16:24

Disciplinski sudija Evrolige kaznio je Partizan NIS nakon dešavanja na utakmici 7. kola Top 16 faze elitnog takmičenja.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Meč je odigran u Kombank Areni 20. februara, a sudije su u zvaničnom zapisniku po završetku utakmice navele činjenice zbog kojih je klub kažnjen:

“Na tribini je bačena petarda, 4 minuta i 50 sekundi pre početka utakmice. U 8. minutu prve četvrtine bačene su još dve petarde, takođe na tribini.
Tokom utakmice dva fotografa smeštena pored koša ustajala su i protestovala kod sudije.
Na 4 i po minuta pre kraja prve četvrtine gledaoci su bacili nekoliko upaljača i jedan novčić koji je pogodio trećeg sudiju.
Gledaoci su na teren ubacili papirne rolne i to još jednom ponovili kada je papirna lopta pala u blizini klupe gostujuće ekipe.
Kada su sudije odlazile u tunel, gledaoci su bacali papirne rolne u njihovom pravcu i jedan novčić koji je pogodio trećeg sudiju u vrat”, piše u izveštaju delegata.

Iz ovog razloga rukovodstvo Partizana je preko zvaničnog sajta zamolilo navijače da se suzdrži od neprimerenog ponašanja:

„Partizan NIS je ove sezone treći put kažnjen i svaki sledeći i najmanji prekršaj će se smatrati ozbiljnim, koji sa sobom povlači kaznu i do 100.000 evra!

Klub iz Humske je dužan da zbog upotreba petardi na tribinama na ime kazne plati 6000 evra, a zbog ubacivanja predmeta na teren, upaljača, novčića i papira izrečena kazna je 7000 evra!

Evroliga je uzela u obzir sve prekršaje kluba tokom prethodne tri godine i jasno istakla da je ovo poslednja opomena pred još drastičnije disciplinske mere.

Zbog eventualnih budućih prekršaja ove vrste klub može izgubiti poene na tabeli, igrati pred praznim tribinama ili biti privremeno diskvalifikovan iz daljeg takmičenja!

NEBROJENO PUTA SMO APELOVALI NA NAŠE NAVIJAČE!

ZBOG OVAKVIH DEŠAVANJA ŠTETA SE NANOSI SAMO I ISKLJUČIVO PARTIZANU!

Molimo našu publiku da se suzdrži od ovakvog potpuno neprimerenog ponašanja. Ubacivanje novčića, upaljača ili bilo čega drugog na teren neće doneti ništa dobro klubu, već će doprineti novim novčanim kaznama, a može potencijalno dovesti i do diskvalifikacije. Narušava se ugled kluba koji je decenijama stvaran, ugožava se i ovako već teška finansijska situacija koja je poznata javnosti. Verujemo da zaista niko ne želi da se više ovakve dešavanja ponavljaju.

Zato još jednom MOLIMO naše navijače, našu vernu publiku da na svim narednim utakmicama bude primerna, da NE UBACUJE APSOLUTNO NIŠTA NA TEREN, da podrži crno-bele samo glasom, dlanovima i nesebičnom energijom koju decenijama razmenjujemo, jer je to jedina prava i ispravna podrška svom klubu.

Budite razumni i bodrite vaš klub onako kako to crno-beli tim zaslužuje!

Ne smemo dozvoliti da takmičenje i ugled Partizana u Evroligi bude doveden u pitanje“, navodi se na zvaničnom sajtu Partizana.

hotsport.rs/kkpartizan.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter