0
ATP

Kiša poremetila Novaka, Federer u finalu Dubaija

Objavljeno: 28.02.14 u 18:08

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale turnira u Dubaiju pošto je u polufinalu poražen od Rodžera Federera rezultatom 6:3, 3:6, 2:6.

Rodžer Federer

Novak je igru na svom nivou pružio samo u prvom setu u kom je brzo poveo sa 3:0 u gemovima i do kraja seta nije dozvolio bilo kakvo iznenađenje. Federer se probudio u četvrtom gemu koji osvaja bez izgubljenog poena, potom u narednom dolazi do 0:30, ali Novak preokreće za 4:1. Do kraja seta teniseri su sačuvali svoj servis, pa je Đoković poveo sa 6:3.

Na početku drugog seta obojica su osvajali svoje servis gemove, pa nije ni bilo prilika za brejk sve do petog gema kada je pri vođstvu Federera 3:2 kiša prekinula privremeno meč i to je definitivno bio trenutak koji je uticao na igru Novaka Đokovića.

Švajcarac posle petominutne pauze uspeva da uzme brejk, Novak je pokušao da uzvrati, ali je uspeo samo da osvoji još jedan gem na svoj servis za 3:6.

Treći set u potpunosti je pripao Federeru koji je odmah uzeo brejk, poveo sa 2:0 i tek je u trećem gemu Novak uspeo da prekine strašu seriju protivnika. Ipak, Federer vezuje i drugi brejk, uspeva da dođe do 4:1 i meč sigurnim servisom privede kraju za 6:2.

Federer će se za trofej u Dubaiju boriti sa Tomašom Berdiohom.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter