1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Nije se moglo bolje, Real lagano bolji od Partizana

Objavljeno: 28.02.14 u 22:17

Košarkaši Partizana poraženi su večeras rezultatom 80:57 (22:17, 24:10, 15:13, 19:17) od ekipe Real Madrida u osmom kolu druge faze Evrolige.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Partizan je meč počeo bolje nego što je iko očekivao a nakon skoro pet minuta igre rezultat je bio čak 11:0 za ekipu crno-belih. Ipak, očekivano Real se oporavio, pa je već do kraja prve deonice uspeo da stigne do preokreta. Na poluvremenu Madriđani su imali čak 19 poena prednosti i tada je već bilo jasno ko će teren napustiti pognute glave.

Drugo poluvreme odigrano je  u relativno mirnom ritmu, Partizan nije dopuštao da ih Real deklasira pa se razlika „vrtela“ oko 20 poena prednosti za domaći tim, da bi meč bio završen rezultatom 80:57 što je ujedno i najveća prednost domaćeg tima na ovom meču.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Serhio Rodrigez i Ljulj koji su ubacili po 19 poena, dok su kod crno-belih jedini dvocifreni bili Pavlović i Bogdanović sa po 10 ubačenih poena.

Real je tako upisao i sedmu pobedu u osam mečeva druge faze Evrolige, dok je Partizan upisao sedmi poraz.

Tok meča:

4/4 – Deluje da košarkaši Reala sada imaju na umu samo da meč privedu kraju i tako nastave trku sa CSKA za prvo mesto u grupi F. Partizan je uspeo preko Pavlovića, Loverjna i Bogdanovića da prednost domaćeg tima smanji na 16 poena, ali to je bilo sve. Real nije ostavio prostora za opuštanje a za to se pobrinuo pre svih sjajni Serhio Rodrigez koji je sa nekoliko koševa doveo Real do 75:54 dva minuta pre kraja susreta. Upravo tih preostalih dva  minuta bila su samo rutina, a konačnih 80:57 postavio je Bareiro sa linije slobodnih bacanja za još jednu ubedljivu pobedu Madriđana ove sezone.

3/4 – Drugo poluvreme je poenima otvorio Milutinov nakon skoka u napadu ali je dva minuta nakon početka treće deonice, Real preko Slotera stigao do maksimalne prednosti i rezultata 50:29. Uspeo je beogradski tim da u narednih nekoliko minuta razliku vrati na 17 poena za Madriđane ali je usledio novi pad pa su se Sloter i Fernandez pobrinuli da Madrid stigne do nove maksimalne prednosti pri rezultatu 59:36, dva minuta pre isteka treće deonice. Ljulj je minut pre kraja treće četvrtine postigao poene za velikih 61:38 a četvrtinu je poenima zatvorio igrač koji je postigao i prve poene u ovom delu igre, Milutinov, za 61:40 pred poslednjih deset minuta igre.

2/4 – Nakon preokreta u drugom delu prve deonice, prednost domaćeg tima je početkom druge deonice nastavila da se uvećava. Real preko raspoloženog Ljulja pravi seriju od 8-0 na početku i stiže do sada već ubedljivih 30:17. U narednih nekoliko minuta druge četvrtine crno-beli uspevaju da „održe“ razmak i da ne padnu u još veći deficit pa tri i po minuta do pauze Real ima prednost od 36:23, nakon poena Rejesa. Nažalost u preostalih par minuta druge deonice preko Burusisa i Fernandeza Real stiže do najveće prednosti u meču od 39:23 pa potom i do 43:25 nakon dva pogođena bacanja od strane Mirotića. Do kraja prvog poluvremena Real je stigao do veoma ubedljivih 46:27 preko Rodrigeza, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

1/4 – Trener Partizana Duško Vujošević je izveo sledeću startnu petorku – Kinzi, Tepić, Bogdanović, Lovernj, Milutinov. Crno-beli su dobro otvorili meč i posle tri minuta imali prednost – 8:0 poenima Milutinova, Lovernja, Kinzija i Muslija što je nateralo domaćeg trenera Lasa da zatraži tajmaut. Ni predah nije pomogao domaćima, pošto Real vezuje dva neuspešna pokušaja za tri poena, dok na drugoj strani Bogdanović sa iste pozicije pogađa za 0:11! Ipak, Real do prvih poena dolazi posle tačno pet minuta trojkom Fernandesa, da bi u naredna dva napada Ljulj sa iste pozicije vezao dva uspešna pokušaja za seriju od 9-0 i 11:9. Posle tajmauta Duška Vujoševića, seriju domaćih prekida Lovernj iz drugog pokušaja, ali Real u naredna dva napada dolazi do vođstva preko Rejesa i trojkom Dardena – 16:15. U poslednjem minutu nakon poena Gagića, Tepić je ispustio loptu i napravio nesportsku grešku, a Real sa linije bacanja dolazi, a potom i trojkom Rodrigeza do prednosti – 22:17.

Osim što je poznato da u ovom trenutku teško ima težih gostovanja u evropskoj košarci, ovo je zaista nezgodan trenutak za crno-bele. Prošlog vikenda su poraženi u derbiju od Crvene zvezde, a već u narednom kolu u ponedeljak dočekuju još jednu srpsku ekipu, Radnički iz Kragujevca, i to sa imperativom pobede kako bi obezbedili plasman na fajnal for ABA lige.

Nema puno toga nepoznatog o Madriđanima, prvu fazu Evrolige su završili sa perfektnim skorom od deset pobeda u deset mečeva, dok su jedini poraz u drugoj fazi doživeli u Moskvi od ekipe CSKA. Sa druge strane, crno-beli imaju samo jednu pobedu u ovoj fazi takmičenja a u Beogradu je Real bio bolji rezultatom 80:64.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter