0
Ostali sportovi

FOTO: VK RADNIČKI

Jovović: Rivalitet koji garantuje neizvestan meč

Objavljeno: 27.02.14 u 15:54

U odlučujućem derbiju za prvaka ligaškog dela Prve A lige Srbije, vaterpolisti kragujevačkog Radničkog u petak od 19 sati, gostuju Crvenoj zvezdi, na Tašmajdanu.

jovovic

Kragujevčani u ovaj meču ulaze sa maksimalnim učinkom i tri boda prednosti u odnosu na „crveno-bele“, koja su stekli pobedom u prvom duelu pobedom od 8:7. Mogli su izabranici Dejana Jovovića da slave i ubedljivije u svom Parku i tako praktično obezbede prvo mesto, ali su u poslednjem periodu dozvolili Zvezdi da izbori minimalan poraz.

„Očekuje nas prava ligaška utakmica koja nosi epitet derbija. Rivalstvo između nas i Crvene zvezde je nešto što garantuje još jednu neizvesnu borbu. Sigurno da je pred nama teško gostovanje, jer „crveno-beli“ retko gube na „Tašmajdanu“, ali mislim da smo pokazali u finalu Kupa da možemo da izdržimo atmosferu koja se stvara i iznesemo utakmicu do kraja. Ovo je ligaška utakmica koja može da donese mnogo toga, ali sa druge strane taj domaći teren nije nešto što garantuje osvajanje prvenstva“ – smatra Dejan Jovović, trener Radničkog.

Kapiten Kragujevčana, Filip Filipović osvrnuo se na dešavanja iz finala Kupa, kada je Crvena zvezda stigla do trofeja pogotkom Denisa Šefika u poslednjoj sekundi. Čelnici Radničkog odmah su se žalili i tražili novi meč, ali je Takmičarska komisija VSS samo kaznila sudije Golijanina i Ragača, sa pet utakmica, jer su priznali Šefikov neregularan pogodak.

„Što se tiče same ekipe, mislim da smo spremni. Ovaj tim je spreman za velike ciljeve. Bili smo svedoci minulih događaja da ne pobeđuje uvek bolja ekipa. Rezultat će sigurno umnogome zavisiti od nas, ali to neće biti presudno“ – kratak je bio Filipović.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter