0
Evroliga

EL: Partizan u Madridu, derbi u Istanbulu

Objavljeno: 27.02.14 u 10:26

Nakon prvog dela Top16 faze Evrolige iskristila su se imena četiri učesnika četvrtfinala, ali će se za preostala četiri mesta voditi velika borba pošto osim Laboral Kuće, Partizana i Želgirisa svi ostali imaju svoju šansu.

Euroleague-Logo-1600x1200-Wallpaper-BasketWallpapers

U grupi F Barselona dominira i seriju utakmica bez poraza pokušaće da nastavi u Istanbulu na gostovanju Efesu kojem je trijumf neophodan kako ne bi izgubio korak sa ekipama koje se bore za plej-of. Laboral Kuća je jedini trijumfu drugoj fazi zabeležio upravo protiv svog večerašnjeg rivala Unikahe, a pored toga za tim iz Vitorije večeras će debitovati veliko NBA pojačanje Lamar Odom. Pobednik duela između Armanija i Panatinaikosa biće korak bliže četvrtfinalu, a derbi kola u ovoj grupi svakako je duel između Fenerbahčea i Olimpijakosa koji je na programu u petak.

Debi za Partizan u Evroligi u petak će upisati Saša Pavlović i to na najtežem mogućem gostovanju madridskom Realu. Iz redova srpskog šampiona su najavili da se neće predati unapred, ali već sada je jasno da će utakmice Evrolige poslužuiti timu da uđe u pravi ritam pred završnicu Jadranske lige.

CSKA u Moskvi dočekuje zemljake iz Krasnodara koji i delje imaju šansu da zauzmu jedno od prva četiri mesta, ali će pobede za taj poduhvat verovatno morati da potraže na nekom drugom mestu pošto su „armejci“ u vrlo dobroj formi i počeli su da gaze sve pred sobom. Makabi bi eventualnim trijumfom protiv Galatasaraja napravio veliki korak ka završnici takmičenja, dok bi Bajern jmorao da savlada Želgiris ukoliko želi da zadrži šanse.

Grupa E
Anadolu Efes – Barselona (četvrtak, 19.00h)
Laboral Kuća – Unikaha (četvrtak, 20.45h)
Emporio Armani – Panatinaikos (četvrtak, 20.45h)
Fenerbahče – Olimpijakos (petak, 19.00h)

Tabela: Barselona 7/0, Armani 4/3, Olimpijakos 4/3, Panatinaikos 4/3, Fenerbahče 3/4, Unikaha 3/4, Efes 2/5, Laboral 1/6

Grupa F
Makabi – Galatasaraj (četvrtak, 20.45h)
CSKA – Lokomotiva Kubanj (petak, 17.00h)
Bajern – Žalgiris (petak, 20.15h)
Real Madrid – Partizan (petak, 20.45h)

Tabela: CSKA 6/1, Real 6/1, Makabi 5/2, Galatasaraj 3/4, Lokomotiva 3/4, Bajern 3/4, Partizan 1/6, Žalgiris 1/6

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter