0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Gašić: Real predstavlja izazov za naše mlade igrače

Objavljeno: 26.02.14 u 15:46

Pomoćni trener košarkaša Partizana Velimir Gašić rekao je danas da će crno-beli predstojeće utakmice u Top 16 fazi Evrolige, koje počinju gostovanjem Realu u Madridu iskoristiti da podignu formu i spremno dočekaju završnicu Jadranske lige, prenosi Tanjug.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Nismo izgubili aspiracije kada je Evroliga u pitanju. Svaki mec odigraćemo maksimalno motivisani, kako bismo zabeležili što više pobeda u Top 16 fazi. Nastojaćemo da podignemo kvalitet igre, jer želimo da najbitniji deo sezone dočekamo najspremniji. Naš prioritet je da Partizan i naredne godine bude učesnik Evrolige, uz naravno, trofeje koji se uvek očekuju“, rekao je Gasić, koji je na konferenciji za medije u hali Pionir „menjao“ prvog trenera Duška Vujoševića.

On je dodao da Partizan u Madridu neće imati nimalo lak posao, jer ga očekuje gostovanje protiv ekipe koja trenutno igra najbolju košarku u Evropi.

„Real je u dosadašnjem delu sezone izgubio samo jednu utakmicu, osvojili su Kup kralja, a sistem igre koji prezentuju nikog ne ostavlja ravnodušnim. Imaju dobar balans između spoljne i unutrašnje linije, to im omogućava da igraju raznovrsno i u visokom ritmu svih 40 minuta“, istakao je Gašić.

Na pitanje novinara da li Partizan ima recept da pruži dostojan otpor Realu, Gašić je odgovorio:

„Partizan je na trenutke u Beogradu pokazao da može da su suprotstavi Madriđanima. Svaka utakmica je nešto novo i predstavlja izazov za naš mladi tim. Real je ekipa prepuna talenata i individualnog kvaliteta u liku Rodrigeza, Fernandeza i Ljulja. Moramo da budemo disciplinovani i čvrsti u odbrani. Bićemo u problemu ako im dozvolimo da se rastrče i uvedu utakmicu u svoj ritam“, naveo je Gasić.

On je potvrdio da će ekipu u Madridu predvoditi prvi trener Duško Vujošević.

Utakmica osmog kola Top 16 faze Evrolige izmedu Reala i Partizana igra se u Madridu u petak od 20.45 sati.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter