0
ATP

Novak krenuo u odbranu titule u Dubaiju

Objavljeno: 25.02.14 u 17:39

Nakon jednomesečne pauze odnosno poraza u četvrtfinalu Australijan Opena Novak Đoković se takmičarskom tenisu vratio na turniru u Dubaiju gde brani titulu osvojenu prošle godine.

djokovic-servis

U meču 1. kola srpski teniser je bez previše problema i uložene energije savladao Uzbekistanca Denisa Istomina sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3, posle jednog sata i 83 minuta igre.

Već u trećem gemu prvog seta Novak je napravio prvi brejk što mu je praktično bilo dovoljno da taj deo igre reši u svoju korist, a da bi sve bilo još ubedljivije Đoković je još jednom oduzeo servis rivalu i to u devetom gemu.

Međutim, nije baš sve tako glatko teklo za Novaka u drugom setu pošto je već na startu morao da spašava tri brejk lopte. Kako mu je to pošlo od ruke brejk koji je potom napravio mu je doneo prednost koju je umešno sačuvao do samog kraja iako je Istomin u sedmom gemu imao priliku da uzvrati. Đoković je u devetom gemu drugog seta iskoristio drugu od tri vezane meč lopte.

U 2. kolu Novak Đoković će već sutra igrati protiv Španca Roberta Bautista Aguta koji je na startu turnira savladao Rumuna Adrijana Ungura i koji je bio protivnik srpskog tenisera i prošle godine u istoj rundi takmičenja.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter