0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Bekrić novim ličnim rekordom završio zimski deo sezone

Objavljeno: 25.02.14 u 20:55

Srpski atletičar Emir Bekrić istrčao je lični rekord na mitingu u Pragu u trci na 400 metara u dvorani u Pragu – 47,17 i na taj način završio zimski deo sezone.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Bekrić je trku završio na drugom mestu u svojoj grupi, a iako 400 metara nije njegova disciplina, kroz učešće na pet mitinga, u ovom delu godine, ostvario je cilj u dvorani, da trči ispod 47.70.

“Važno mi je bilo da iz trke u trku trčim sve bolje, i drago mi je što sam još jednom popravio lični rekord i na taj način zatvorio ovaj deo zimske priče. Na početku godine smo zacrtali da trčim ispod 47.70, što bi mi garantovalo dobar rezultat na 400 metara prepone. To je moja disciplina, posle kraćeg odmora, nastavljamo pripreme za Evropsko prvenstvo u Cirihu”, rekao je Emir Bekrić.

Mirjana Stojanović, Bekrićev trener, bila je zadovoljna.

“Ova trka u Pragu i rezultat koji je ostvario pokazatelj je da Emir može da bude još bolji i u ovoj disciplini, koja i nije njegova. Sada je bitno da napravimo kraći predah i onda da počnemo sa pripremama za i takmičenjima na otvorenom, na 400 metara prepone. Sve što smo do sada uradili predstavlja dobru uvertiru za nastavak sezone”.

Bekrić će imati sedmodnevni odmor od treninga i takmičenja, nakon čega sledi sezona na otvorenom.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter