0
Ostali sportovi

Soro: Nisam se ja odrekao Srbije

Objavljeno: 24.02.14 u 23:10

Bivši golman vaterpolo reprezentativac Srbije, Slobodan Soro, izjavio je da se on nije odrekao Srbije, već da nije bio u planovima selektora Dejana Savića.

Waterpolo, Champions league, preliminary round group D PArtizan - Galatasaray, Vaterpolo, Galatasaraj,

Soro je prihvatio poziv brazilske reprezentacija i braniće za domaćina na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

„Nisam se ja odrekao Srbije. To nikad ne bih mogao da uradim. Ali, nisam bio u planovima bivšeg selektora Dejana Udovičića, kao ni njegovog naslednika. Nedavno sam razgovarao sa Dejanom Savićem i kada mi je saopštio da ne računa na mene odlučio sam se za Brazil“, rekao je Soro, a prenose ‘Večernje novosti’.

Bivši golman Partizana je zatim objasnio kako je došao na ideju da brani za Brazil, nakon potpisivanja za Fluminense:

„Tada se i rodila ideja da pomognem njima, ali i reprezentaciji. Ako sve bude u redu biće ovo veoma lepa sportska priča i prilika da sa trećim Olimpijskim igrama zaokružim karijeru. Realnije je da zaigram u januaru, kada su kvalifikacije za SP 2015. u ruskom Kazanju. Vidljivo je da nemaju previše iskustva, ali se nadam da ćemo im pomoći da se na pravi način predstave na olimpijskom turniru“.

Na odluku je uticala i teška finansijska situacija u Partizanu:

“Duguju mi za 2011, u prošloj sezoni nisam primio ni dinara. Imao sam ponude dva italijanska kluba, koje su za mene bile neprihvatljive. Nisam želeo da završim karijeru, jer se fizički odlično osećam, smatram da mogu još da branim na vrhunskom nivou. Želeo sam da ostanem u Partizanu, ali me je život odveo u Brazil”.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter