0
Košarka

Duvnjak: Panionios ne zaboravlja Bobana

Objavljeno: 24.02.14 u 14:07

U Nea Smirniju znaju šta valja. Srpski košarkaši imaju bogatu istoriju u dresu Panioniosa. Poslednji primer u plejadi igrača i trenera je sjajni šuter Uroš Duvnjak, koji je ove sezone jedan od nosilaca igra atinskog tima. Baš ovaj podatak, sasvim spontano, otvorio je priču sa iskusnim bekom.

Uroš Duvnjak

„Da, baš sam pre par dana razmišljao na tu temu. Dosta naših igrača je u prošlosti igralo za Panionios. Poslednjih godina, ovde su bili Vlada Janković, Vujanić, Cvetković, Ćapin, Micov, Borovnjak, Aleksić, Dragojlović, Dojčin, Zoroski, Raičević. Zoran Erceg je bio pozajmljen iz Olimpijakosa, ranije su legende kluba bili Boban Janković i Žarko Paspalj. Velika imena, nema šta… Dakle, dosta je naših igrača prošlo kroz klub, baš kao i trenera, i svi su igrali i radili jako dobro. Generalno, u Panioniosu cene srpske igrače, tako da i ja imam dobar tretman“, priča Duvnjak.

Iako je proveo samo jednu sezonu u dresu Panioniosa, najupečatljiviji utisak ostavio je Slobodan Janković. I dan danas se u Nea Smirniju prepričavaju njegove fenomenalne partije u sezoni koja je, na žalost, okončana teškom povredom.

„Sećanja na Bobana u Nea Smirniju ne blede. On je legenda kluba i njegov dres zauzima počasno mesto pod svodovima dvorane. Svi u klubu kažu da je, pored toga što je bio odličan igrač, ljude znao da impresionira svojim ljudskim kvalitetima. O Bobanu se ovde i danas priča sa velikim poštovanjem“, ističe srpski bek.

I neki od najboljih srpskih trenera radili su u Panioniosu. Odličan utisak ostavili su Dušan Ivković, Vlade Đurović i Aleksandar Trifunović.

„O Dudi se sve zna u Grčkoj, on je, uz Željka Obradovića, svakako najbolji trener koji je ikada bio u Atini. Za Aleksandra Trifunovića ističu da je odlično radio i da je veliki profesionalac. Pod njegovim vođstvom, Panionios je poslednji put igrao Evroligu“, kaže Duvnjak.

Ekipa Panioniosa trenutno zauzima treću poziciju na tabeli grčkog šampionata iza „večitih“ Panatinaikosa i Olimpijakosa. Rezultat vredan pažnje, ali sa željom da se možda napravi i neko iznenađenje.

„Naše ambicije su da ostanemo u vrhu tabele do kraja ligaškog dela i probamo da ponovimo rezultat od prošle sezone, koju je ekipa završila na trećem mestu i plasirala se u Evrokup. To je minimum“, zaključuje Duvnjak.

hotsport.rs/SEM

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter