0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Sani i Živa: Mi i Portugalci za prvo mesto, ostali za treće

Objavljeno: 23.02.14 u 14:48

Bivši selektori fudbalske reprezentacije Jugoslavije Slobodan Santrač i Milan Živadinović ocenili su danas da je Srbija dobila dobru grupu i da će sa selekcijom Portugalije voditi borbu za prvo mesto.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Portugalci i mi borićemo se za prvo mesto, ostale reprezentacije za treće. Mislim da imamo dobru i kvalitetan tim, koji može da se plasira na EP. Svejedno je da li igramo kod kuće ili na strani. Ostale selekcije u grupi pokušaće da se nadmeću za treće mesto“ – rekao je je Santrač Tanjugu.

Nekadašnji trener Crvene zvezde i selektor Iraka, Jemena, Gane i Mjanmara, Živadinović, smatra da je Srbija imala sreće prilikom žreba i istakao da već vidi nacionalni tim na EP u Francuskoj.

„Portugalija više nije ekipa za preveliki respekt i srpski reprezentativci su najbolji igrači u tamošnjoj ligi. Danska je nekadašnja velesila, mislim da bi morali da se „prošetamo“ kroz ovu grupu i vratimo srpski fudbal na mesto koje mu pripada. Jermenija bi trebalo da bude lak „zalogaj“, a ne bi trebalo ni da se plašimo Albanije. Imamo kvalitet i mislim da smo 95 odsto na Evropskom prvenstvu u Francuskoj“ – rekao je Živadinović Tanjugu.

Sličnog mišljenja je i bivši selektor Gane Milovan Rajevac.

„Grupa je sasvim solidna, nije ni teška, a ni laka. Srbija ima veliku šansu da se plasira na šampionat u Francuskoj. Imamo veliki igrački potencijal i ne sme da se desi kao u prošlim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu da postoje lični sukobi. Mnogo smo izgubuili što se nismo plasirali u Brazil i sada bi smo morali da se kvalifikujemo“ – rekao je Rajevac.

On se osvrnuo i na utakmice sa Albanijom i gostovanje reprezentacije Srbije u Tirani.

„Politika je jedna, a fudbal druga stvar. Igrali smo i sa Hrvatskom pa nije bilo većih incidenata. Treba samo da nas interesuje kako da uspešno završimo kvalifikacije. Ne smemo nikog da potcenimo, ali mislim da Srbija može da se bori za prvo mesto i izbori direktan plasman“ – zaključio je Rajevac.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter