1
Evropske lige

Mpenza: Mitrović je preplaćen i ne zaslužuje mesto u startnoj postavi

Objavljeno: 21.02.14 u 21:44

Bivši fudbaler Anderlehta i belgijske reprezentacije, Mbo Mpenza, rekao je da je Aleksandar Mitrović bio preskupa investicija kluba iz Brisela i da se ne uklapa u trenutni stil igre.

Aleksandar Mitrović

„Mitrović nije spreman i ne ume da igra u formaciji 4-3-3. Njegova najbolja izdanja u Anderlehtu su bila kada je igrao u tandemu sa Matijasom Suarezom. Raspitao sam se zašto je to tako. Naime, kada su čelnici Anderlehta sakutirali Mitrovića dok je igrao u Partizanu, on je dejstvovao kao jedini napadač u ekipi ili u tandemu sa još jednim, nešto povučenijim napadačem. Nije igrao u formaciji 4-3-3. Anderlehtu jedino ostaje da vrati sistem 4-4-2. Ja lično smatram da je Mitrović jedan od najboljih napadača u Belgiji, ali kada je formacija podređena njemu. Ali, mislim i da je on bio preskupa investicija i da ga je Anderleht platio previše“, rekao je Mpenza.

Anderleht ne pruža željene partije ove sezone pa već sada ima velikih 12 bodova zaostatka za Standardom. Trener Van den Brom je pokušao da promenom formacije reši probleme, pa šampion Belgije u poslednje vreme igra 4-3-3 za razliku od prvog dela sezone, kada je forsirao sistem sa dva klasična napadača.

Promena taktike je donela i pad u formi Aleksandra Mitrovića, koji je u prethodnom meču protiv Monsa ušao u igru sa klupe nekoliko minuta pre kraja meča. U prilog srpskom napadaču ne idu ni dolazak Denisa Polea i Zoro Sirijaka, koji su se mnogo bolje uklopili u trenerove takmitčke zamisli.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter