0
Ostali sportovi

Kanada u velikom derbiju ponovo bolja od Amerike (VIDEO)

Objavljeno: 21.02.14 u 20:59

Hokejaši Kanade izborili su plasman u finale hokejaškog turnira na Olimpijskim igrama u Sočiju pošto su savladali svog najvećeg rivala, selekciju SAD-a, sa minimalnih 1:0.

Kanada SAD

Kanada je u derbiju svih derbija pobedila SAD i tako nanela Amerikancima još jedan težak poraz nakon pobede u finalu prošlih Olimpijskih igara u Vankuveru.

Utakmica nije bila na nivou njihovih prethodnih mečeva, napadi su zakazali, odnosno bolje reći golmani su briljirali. Iako se očekivao veliki broj golova, na kraju je samo jedan pogodak odlučio putnika u finale.

Kanada

Gol za plasman Kanade u finale postigao je Džejmi Ben u drugom minutu druge trećine. Kanada je imala 37 šuteva na gol protivnika, dok su Amerikanci imali sedam šuteva manje.

SAD će sutra u utakmici za bronzanu medalju igrati protiv reprezentacije Finske, dok će Kanada u nedjelju za zlato igrati protiv reprezentacije Švedske koja je u prvom polufinalu sa 2:1 savladala Finsku.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter