0
Košarka

Srpski trio u Lionu

Objavljeno: 20.02.14 u 10:46

Košarkaški klub Lion, pod vođstvom Marine Maljković pojačao je svoje redove dovođenje dve srpske košarkašice – iskusne Milice Dabović i talentovane Marine Marković.

Dabović, Maljković
FOTO: SEM

Ekipa koja beleži izvanredne rezultate i trenutno zauzima petu poziciju u francuskom šampionatu od nedavno je lišena usluga reprezentativke Senegala Mam Si Diop, koja je obnovila staru povredu ramena. To je otvorilo mogućnost dovođenja Milice Dabović, kojoj je završetkom Evrolige istekao ugovor sa Zagrebom.

„Dolaskom u Lion, ostvaruju mi se dve želje. Nakon mog uspešnog evroligaškog iskustva, zbog kog sam i izabrala Zagreb, sada dolazim u veoma jako nacionalno prvenstvo gde je svaka utakmica izuzetno teška i to me vrlo motiviše. Druga ispunjena želja je povratak u sistem rada Marine Maljković i time sam sve rekla“, objasnila je Dabovićeva.

Nova članica Liona je i perspektivna Marina Marković, koja je iz Šumadije došla u Francusku, gde je već svojim igračkim kvalitetima i sjajnim ljudskim osobinama osvojila sve u klubu.

„Drago mi je što sam došla u veliki klub i što ću imati prilike da svojim ponašanjem, vrednim radom i igrama dam doprinos uspesima Liona u nastavku takmičenja. Veliku zahvalnost dugujem i Marini Maljković, čiji se poziv jednostavno ne odbija“, rekla je Markovićeva.

Maljkovićeva, koja je takođe i selektor reprezentacije Srbije, istakla je da će ovi transferi imati značaja i za nacionalni tim.

„Ovi dolasci su dobri za reprezentaciju jer ću na oku imati „motor“ našeg nacionalnog tima, kao i jednu izuzetno perspektivnu košarkašicu, koja je spremna da svojim radom i odnosom napravi zapaženu karijeru u Evropi“, rekla je Maljkovićeva.

Lion naredni meč francuskog šampionata igra 23. februara protiv Nice.

hotsport.rs/SEM

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter