0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Hrabri Partizan nemoćan protiv trojki Galatasaraja (FOTO)

Objavljeno: 20.02.14 u 22:15

Košarkaši Partizana poraženi su u Kombank Areni od ekipe Galatasaraja rezultatom 70:78 u okviru sedmog kola druge faze Evrolige. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crno-beli nisu pružili lošu partiju, pošto su za razliku od prošlih mečeva večeras bili raspoloženi i Bogdanović sa 23 poena, Tepić sa i Lovernj sa 15 poena i 15 skokova, a Musli 12 poena. Ipak, gosti su do pobede došli zahvaljujući neverovatnom šutu za tri poena 12/31. Najefikasniji je bio Henri Domerkant sa 18 poena.

Nakon ovog kola, Partizan je poslednji na tabeli sa skorom 1-6, dok Galatasaraj ima tri pobede i četiri poraza.

Tok meča:

4/4 – Neverovatnu šutersku noć za tri poena gostiju nastavio je Arslan na početku poslednje deonice za plus 10, ali Bogdanović i Lovernj poenima za dva poena održavaju Partizan u igri 59:65. Galatasaraj četiri minuta nije postigao poen, ali Partizan ne zna da iskoristi lošu igru, pa Arslan pogađa novu trojku za 62:69. I još jednom su crno-beli prišli na pet poena koševima Bogdanovića sa linije bacanja, ali su gosti i ovog puta uzvratili trojkama Aroja (64:75). Galatasaraj je do kraja zadržao svoju prednost za konačnih 70:78.

3/4 – Poeni Tepića i polaganje Lovernja vratili su Partizan na -2 početkom drugog dela, ali su gosti brzo ponovo proradili serijom 7-0 preko Aldemira, Aroja i trojkom Domerkanta nakon čega je Duško Vujošević zatražio tajmaut (41:50). Predah je prijao crno-belima, pošto raspooloženi Tepić pogađa dve vezane trojke (46:52). Tepiću se pridružio Musli sa četiri brza poena, a zatim Lovernj lepo ulazi i polaganjem iz okreta smanjuje na 52:56, ali seriju crno-belih ‘kvari’ Akjol trojkom. Na isti način, ali na isteku poslednjem napada Domerkant pogađa novu trojku za Galatasaraj za 53:62.

Prvi deo igre Partizan je dobro počeo, a pad je usledio tek u finišu druge četvrtine. Duško Vujošević nije pružio šansu Kinziju, a najefikasniji u prvom delu bio je Bogdanović sa 12 poena, Lovernj je postigao sedam, a Tepić i Musli.

2/4 – Druga deonica počela je najpre serijom Partizana od 5-0, a potom nizom gostiju od 9-0. Najpre su Lovernj i Bogdanović pogodili za crno-bele, a gosti do prvih poena u nastavku dolaze posle dva minuta preko Arslana i trojkom Domerkanta. Bacanjima Mačvana Galatasaraj dolazi do izjednačenja 31:31. Partizan je na pravi način prekinuo crni niz prelepim zakucavanjima Muslija i Bogdanovića. Ipak, u finišu prvog dela igre, gosti dolaze do nove serije i najvećeg vođstva od osam poena – 35:43. Dalo postiže prve poene u poslednjem napadu, a Turci na pauzu odlaze sa 37:43.

1/4 – Partizan odlično otvara meč poenima Tepića, Bogdanovića i Milutinova, a gosti drže korak – 8:6. Posle četiri minuta igre, raspoloženi Bogdanović pogađa trojku i dolazi do svog sedmog poena – 11:6. Njega je pratio Tepić, koji novim sigurnim šutem održava prednost crno-belih -13:9. Trojkama Mačvana i Aroja, turski klub dolazi do prvog vođstva (13:15). Posle kratkog pada, crno-beli se vraćaju u igru, a raspucali su se Musli, Lovernj i Tepić za 26:20, a u poslednjem trenutku prve deonice Arojo postavlja rezultat prve četvrtine 26:22.

Nakon velikog broja vezanih poraza, Partizan je ohrabren novim pojačanjem u vidu Saše Pavlovića, savladao Široki na domaćem terenu i nastavio put ka fajnal-foru ABA lige. Galatasaraj je takođe bio u seriji u kojoj je više gubio nego pobeđivao, a za vikend je u turskom šampionatu savladana ekipa Aliage.

U prvih šest kola ova dva tima su ubeležila sličan uspeh jer je Galatasaraj upisao dva trijumfa i četiri poraza, dok je Partizan upisao jednu pobedu i pet poraza.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter