0
Evropske lige

Kostić: Uživam u Groningenu

Objavljeno: 20.02.14 u 11:21

Jedan od najistaknutijih mladih srpskih fudbalera koji igraju po Evropi svakako je Filip Kostić član holandskog Groningena. 21-godišnji napadač je trenutno drugi strelac devetoplasirane ekipe iz Eredivizije i ove sezone je bio nezamenljiv u timu Groningena, jer je odigrao sve prvenstvene utakmice uz gotovo maksimalnu minutažu.

kostic

Igre ovog talentovanog fudbalera ne prolaze nezapaženo u Holandiji. Uspeo je da slomi i najbolju odbranu u ligi kada je postigao gol protiv lidera Ajaksa, a prema ocenama koje dobija ove sezone, gotovo sigurno će se naći u idealnom timu Eredivizije. Kostić je rekao da je pred početak šampionata sebi postavio znatno skromniji cilj.

„Iskreno, pred ovu sezonu namera mi je bila samo da pronađem svoje mesto u startnoj postavi ekipe. Na sve ostalo što je usledilo, gledam kao nagradu od Boga za svoj rad. Trener Ervin Van de Loj je čovek kome mnogo dugujem zbog šanse koju mi je dao i zbog toga što je od samog početka verovao u mene“, započinje priču mladi Kostić.

Kostić se svom treneru, ali i ekipi, ove sezone odužio golovima. U šampionatu Holandije je postigao šest pogodaka, ali srpski fudbaler rekao je da sebi nije odredio brojku koju želi da dostigne.

„Nemam neki cilj što se tiče golova, pre svega igram za ekipu, borim se, a asistencije i golovi će sami po sebi doći ako ih budem zaslužio svojim radom i zalaganjem“, smatra mladi napadač.

Kostić je član Groningena već drugu sezonu, pošto je u holandski klub prešao u julu 2012. godine. U prvoj sezoni je imao gotovo nezapaženu minutažu, ali je u drugoj eksplodirao, što je privuklo pažnju i većih klubova iz jačih liga. 21-godišnji krilni igrač rekao je da je pre svega posvećen Groningenu.

„Druga sezona je neuporedivo bolja od prve, navikao sam se i ovde se sada osećam kao kod kuće. Ugovor mi ističe na kraju sledeće sezone. Svi moji planovi su trenutno vezani za sadašnji klub. Interesovanja ima i to od strane klubova iz liga „velike petice“, međutim sve je to za sada nezvanično. Ne razmišljam o tome, pošto imam ljude koji brinu o tim stvarima. Verujem da ću, kada dođe vreme za to, napraviti pravi izbor“, istakao je Kostić.

Njegova ekipa je dobro počela šampionat, ali je sredinom januara ušla u slabu seriju u kojoj su osvojili samo jedan bod na četiri utakmice. Taj niz mečeva bez pobede je prekinut proteklog vikenda protiv ekipe Go Ahed Igls. Kostić je objasnio razloge za neuspešnu seriju iz njegovog tima.

„Uzrok za loše rezultate bio je, pre svega, težak raspored, kao i umor jer smo četiri utakmice u nizu igrali u terminu sreda-subota, sve to zbog odloženenog meča sa Tventeom“, kaže Kostić.

U naredna dva kola Groningen gostuje Utrehtu i dočekuje Kambur, dve ekipe koje se nalaze veoma blizu opasne zone. Kostić smatra da njegova ekipa na tim duelima ima šansu da uhvati priključak sa timovima iz gornjeg dela tabele.

„Utrehtu gori pod nogama, a Kambur nas je dobio na svojoj veštačkoj travi. Biće teško, ali mi imamo tim koji može da parira svakome“, zaključio je Kostić.

hotsport.rs/SEM

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter