0
Ostali sportovi

Senzacija u Sočiju: Finci izbacili Ruse

Objavljeno: 19.02.14 u 15:47

Hokejaška reprezentacija Rusije ostala je bez medalje na Olimpijskim igrama u Sočiju pošto je u četvrtfinalnom meču poražena od selekcije Finske sa 3:1 (2:1, 1:0, 0:0).

Iako „zbornaja komanda“ nije blistala ni u grupnoj fazi takmičenja očekivalo se da će glavne poluge ekipe Jevgenij Malkin i Aleksandar Ovečkin proraditi u mečevima eliminacija to se nije desilo što su reprezentativci zemlje „hiljadu jezera“ umeli da iskoriste.

Kada je Ilja Kovaljčuk u 8. minutu doveo u vođstvo Ruse niko nije mogao ni da pretpostavi da će rasplet meča biti razočaravajuć za domaću selekciju. Finci su već do kraja prve trećine golovima Altonena i Selanena uspeli da naprave preokret, a tačku an ovaj meč pogotkom u 26. minutu stavio je Mikael Granlund. Među najzaslužnijim za pobedu Finaca je svakako i golman Boston Bruinsa Tuka Rask koji je bio nesavladiv.

U prvom četvrtfinalu Švedska je lagano sa 5:0 savladala Sloveniju, a u preostala dva četvrtfinalna duela od 18 časova po našem vremenu sastaju se Kanada i Letonija odnosno SAD i Češka.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter