0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Nedović: Voriorsi su me primetili na juniorskom turniru Evrolige

Objavljeno: 19.02.14 u 12:39

U proteklih šest godina na Evroliginom Najk kvalifikacionom turniru za juniore u Beogradu prodefilovao je veliki broj talentovanih igrača. Mnogi od njih već sada imaju veoma uspešne karijere, a jedan od najboljih primera za to je Nemanja Nedović. Iz Crvene zvezde put ga je odveo u Lijetuvos Ritas, bio je i član reprezentacije Srbije na EP u Sloveniji, a ove sezone prešao je u redove NBA ligaša Golden Stejt Voriorsa.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Pred početak ovogodišnjeg Evroliginog kvalifikacionog turnira, koji se sedmi put održava u Beogradu, Nedović je evocirao uspomene na svoja učešća na ovom prestižnom turniru:

„Dva puta sam kao član Zvezde bio učesnik Ervoliginog Najk kvalifikacionog turnira za juniore u Beogradu. To je bio najjači turnir na kom sam učestvovao do tada i jako dobro se sećam da smo kao ekipa bili veoma uzbuđeni zbog toga. Za turnir 2008. smo se pripremali dosta dugo i ambiciozno smo ušli u takmičenje. Uspeli smo da ostvarimo cilj i da se plasiramo na Fajnal ejt u Madridu. Ostaje žal što nismo osvojili prvo mesto, ali sigurno da će taj period ostati zauvek u mom sećanju“ – rekao je Nedović za zvanični sajt kluba sa Malog Kalemegdana.

O važnosti ovog turnira za sve mlade igrače Nedović kaže:

„Nisam bio ni svestan koliko je taj turnir bio značajan za mene dok nisam došao u ekipu Golden Stejt Voriorsa. Njihov skauting tim me je zapazio baš tada u Beogradu i od tog trenutka su pratili svaki moj korak, tako da su ti turniri bili na neki način prekretnica u mojoj karijeri. Mislim da je to sjajna prilika za sve mlade igrače da skrenu pažnju evropskih i američkih skauta na sebe“ – naglašava Nedović i dodaje:

„Turnir je veoma cenjen i siguran sam da će i ove godine prisustvovati mnogo bitni ljudi iz sveta košarke. Mladi igrači treba da daju sve od sebe da se dokažu, ne tako što će stavljati sebe ispred tima, već tako što će saigrače činiti boljima i tako što će pobeđivati. Naravno i ponašanje na terenu je jako bitno jer se u današnje vreme sve prati. Svim učesnicima bih poželeo mnogo sreće, zdravlja pa neka najbolja ekipa pobedi“ – zaključio je Nedović.

Evroligin Najk kvalifikacioni turnir u Beogradu na programu je od 21. do 23. februara. U grupi A takmičiće se Crvena zvezda Telekom, Zemun, INSEP (Francuska) i Budućnost Voli (Crna Gora), dok će B grupu činiti Partizan NIS, Mega Vizura, Cedevita (Hrvatska) i Canarias Basketball Academy. Utakmice će se igrati u dvoranama Basket lend i Basket siti na Čukaričkoj Padini, a pobednik turnira izboriće učešće na finalnom turniru Evrolige za juniore u Milanu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter