0
Evrokupovi

LŠ: Šampion u Londonu, Milan dočekuje Atletiko

Objavljeno: 19.02.14 u 09:03

Nakon što su dueli između Mančester Sitija i Barselone odnosno Bajera i Pari Sen Žermena otvorili osminu finala Lige šampiona večeras su na programu dueli između Arsenala i Bajerna odnosno Milana i madridskog Atletika.

liga šampiona

Aktuelni prvak Evrope put ka odbrani tiule počinje na istom mestu na kojem ga je započeo prošle godine pošto je na Emirejtsu savladao Arsenal sa 3:1, da bi u revanšu „topdžije“ bile kratke za jedan gol pošto su trijumfovale na Alijanc areni sa 2:0.

Bajern, koji će na ovom meču igrati bez Franka Riberija, je u seriji od šest vezanih pobeda u 2014. godini, dok sa druge strane Arsenal igra prilično promenljivo što se odrazilo i na plasman na tabeli Premijer lige pošto je prvo mesto prepustio Čelsiju. Za razliku od Pepa Gvardiole koji nema velikih kadrovskih problema pošto uz Riberija neće igrati samo još Ćerdan Šaćiri Arsen Venger neće moći da računa na suspendovanog Mikaela Artetu, kao ni na povređene Tomasa Vermalena, Arona Remzija, Abu Dijabija i Kima Kalstroma. Očekuje se da za ovaj meč budu spremni Džek Vilšir, Tomaš Rosicki I Santi Kasorla.

Za razliku od madridskog Atletika koji se praktično prošetao do osmine finala Lige šampiona Milan se praktično provukao do eliminacione faze i uprkos slavnoj prošlosti i daleko većem broju evropskih trofeja nije favorit u duelu sa „jorgandžijama“. Ni tradicija nije na strani italijanskog kluba koji je u poslednja četiri odmeravanja snaga sa Špancima svaki put bio eliminisan u evropskim takmičenjima. Zanimljivo je da će, iako oba tima gotovo redovno igraju u evrokupovima, ovaj dvoboj biti ujedno i prvi u kojem se sastaju međusobno.

Klarens Sedorf za večerašnji duel ne može da računa na suspendovane Rikarda Montoliva i Sulija Muntarija, dok su zbog lakših povreda pod znakom pitanja Kaka i Kristijan Zapata. Na drugoj strani za ekipu Dijega Simeonea zbog povreda neće igrati Tijago, Filipe Luis i Havi Mankiljo.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter