1
Evroliga

Mačvan: Biće emotivno ako istrčim na teren

Objavljeno: 18.02.14 u 14:05

Košarkaši Galatasaraja, za koje nastupaju srpski košarkaši Zoran Erceg i Milan Mačvan, dolaze u Beograd gde će u četvrtak u ‘Kombank Areni’ odigrati meč šestog kola Top 16 faze Evrolige protiv Partizana.

macvan

Mačvan je pre dve nedelje povredio zglob, pa s obzirom da rehabilitacija još uvek traje, njegov nastup u Beogradu je neizvestan.

„Povreda još uvek nije zalečena, pauziram već desetak dana i veliko je pitanje da li ću igrati na sledećoj utakmici, jer do sada nisam odradio nijedan trening. Ako istrčim na parket „Arene“, to bi svakako bio emotivan trenutak. Igrao sam za Partizan jednu uspešnu sezonu, osvojili smo dva trofeja i bilo bi mi drago da se sretnemo na terenu“, rekao je Mačvan.

Situacija u grupi F je neizvesna i Mačvan je objasnio na koji način bi njegova ekipa mogla da se suprotstavi Partizanu.

„Borba za četvrtfinale je skroz otvorena. Partizan ima odličan tim i prepoznatljiv stil, tako da je najbitnije da imamo istu energiju kao ‘crno-beli’, kako bismo mogli da se nadamo dobrom rezultatu“, smatra Mačvan.

U medijima se pojavila informacija i da bi Mačvan od naredne sezone mogao da igra u NBA ligi. 24-godišnjeg krilnog centra je 2011. godine draftovao Klivlend kao 54. pika i uprava kluba razmišlja da ga angažuje ovog leta.

„San svakog igrača, pa i moj je da igram u NBA ligi. Klivlend ima jednu od najboljih organizacija u ligi i velike planove za budućnost, tako da mi to interesovanje svakako prija. Kontakt postoji i srećan sam zbog toga, ali da bi se taj san ostvario moram još mnogo da radim do kraja sezone, da bih pokazao da zaslužujem šansu“, zaključio je Mačvan.

Meč Partizan – Galatasaraj na programu je u četvrtak od 20 časova i 45 minuta.

hotsport.rs/SEM

0
0

1 Komentara

  1. „Igrao sam jednu uspesnu sezonu za Partizan i bilo bi mi drago da se sretnemo na terenu“….Ko da se sretne, Macvan i Partizan?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter