0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

Radonjić: Želimo trijumfalno da završimo ovu fazu Evrokupa

Objavljeno: 18.02.14 u 16:19

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u sredu od 19 sati i 15 minuta u dvorani Pionir dočekuju Nižnji Novgorod u poslednjem kolu L grupe LAST 32 faze Evrokupa.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crveno-beli su kao i ruski tim obezbedili učešće u osmini finala, a ovaj duel odlučiće koja ekipa će osvojiti prvo mesto u grupi.

„Očekuje nas još jedan težak meč u ovoj rundi Evrokupa. Jedini poraz u L grupi zabeležili smo u Rusiji upravo od Nižnjeg Novgoroda, a pred našim navijačima želimo da odigramo meč u kojem ćemo pokušati da iskoristimo sve naše prednosti“, počeo je priču trener crveno-belih Dejan Radonjić i potom dodao:

„Radi se o dobrom timu koji poseduje veliki kvalitet, a Ročesti im je doneo potpunu novu dumenziju igre. Bez obzira na sve, podrška naših navijača će nam značiti i zato bismo voleli da dođu u što većem broju. Ne razmišljamo ni o čemu drugom osim o pobedi.“

Strateg crveno-belih je istakao da je zdravstveni bilten ekipe dobar i da će svi igrači biti spremni za meč.

„Spremamo se za ovu utakmicu sa jasnim idejama i motivacijom da zabeležimo pobedu. Samo razmišljamo o narednom protivniku iz Rusije, a velika nam je želja da ovaj deo takmičenja u Evrokupu završimo trijumfalno. Činjenica je da nam je Nižnji Novgorod dužnik iz prvog dela, ali naša najveća motivacija je što ćemo ponovo istrčati pred našu publiku. Ne razmišljamo o revanšu, već samo o dobroj igri“, kaže Radonjić.

Iako je otalo još samo jedno kolo do kraja takmičenja po grupama ne može se ni pretpostaviti ko bi mogao da bude eventualni protivnik crveno-belih u osmini finala, jer sve četiri ekipe u grupi P konkurišu za prva dva mesta koja. Iz tog razloga ni Radonjić nije želeo da pravi bilo kakve prognoze na tu temu.

„U grupi sa kojom ukrštamo svi protivnici su veoma kvalitetni. Sačekaćemo da vidimo ko će proći i tek onda ćemo praviti analizu.“

Na pitanje da li je napravljena greška činjenicom da je sa Blejkom Šilbom raskinut ugovor pre nego što je angažovano novo pojačanje, Radonjić je rekao:

„Evidentno je da odlazak Šilba nije poremetio stvari. Posle njegovog odlaska smo imali veliku seriju pobeda, samo se desio taj poraz u Zagrebu protiv Cedevite. Mislim da smo napravili prave poteze ove sezone.“

Koliko će umor posle serije teških utakmica i putovanja biti oteževajuća okolnost u duelu sa Nižnjim – bilo je naredno pitanje:

„Ovaj ritam u zadnjih desetak dana nosi određene posledice. Ali, mi smo od prvog dana u žestokom ritmu. Znali smo kakav raspored imamo i mislim da se dobro nosimo sa tim“, zaključio je Radonjić.

Ulaznice za meč sa ekipom Nižnji Novgorod od utorka se prodaju na svim prodajnim mestima Eventima. Takođe, na dan utakmice karte će moći da se kupe i na blagajni Pionira od 14 sati pa sve do početka meča. Direktan prenos utakmice obezbeđen je na televiziji B92.

hotsport.rs/kkcrvenazvezda.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter