0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

Kalinić: Sami se pitamo

Objavljeno: 18.02.14 u 17:55

U poslednjoj utakmici druge faze Evrokupa kragujevački Radnički gostuje berlinskoj Albi. Meč je na programu u sredu od 20 časova.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Ukoliko pobedi srpski predstavnik, obe ekipe će se plasirati u eliminacionu fazu – Last 16, bez obzira na rezultat meča Himik-Strazbur.

„Last 32 fazu smo počeli skorom 0:3, mnogi su nas tada već otpisali. Međutim, mi sve vreme verujemo da možemo dalje. Podsećali smo da smo prvi krug prošli skorom 5:5, pa zašto sada ne bismo ostvarili tri pobede, a sa 3:3 prolazimo u treću fazu. U sredu je protiv Albe sve u našim rukama. Pravi sportisti ovo najviše vole – ako pobediš ideš dalje, ako izgubiš ideš kući i ostaješ tu“, rekao je košarkaš Radničkog Nikola Kalinić.

Krilo Kragujevčana se osvrće na prvi meč sa Albom. Podseća se fantastične druge četvrtina, osvojene 21:9 i, uprkos porazu tek u produžetku, zadovoljstva što je publici u Jezeru priređena prava evropska košarka.

„Propustili smo veliku šansu da meč rešimo u 40 minuta. Ne bi to bilo iznenađenje jer u Jezeru možemo da pobedimo bilo koga. Napravili smo propuste kojima smo ispustili pobedu, ali nismo nadigrani. U sva tri poraza, i u Ukrajini, i Francuskoj, i kući protiv Albe, bilo je krajnje neizvesno. Sa bar još jednim trijumfom, možda bismo već imali siguran plasman. Jeste šteta, ali sve je otvoreno do poslednjeg kola. Na nama je da iskoristimo realnu šansu, tako najviše i volimo – da se sami pitamo“, kaže Kalinić.

Uvek bespoštedni starter Šumadinaca respektuje protivnika, ali navodi da su pokazali slabosti koje će Šumadinci nastojati da kapitalizuju u Nemačkoj. Smatra da ima dovoljno prostora da Nikolićevi puleni igraju još jedan egal meč sa neuporedivo iskusnijim klubom.

„Ključno je da vladamo sobom, a onda i terenom. U poslednjim utakmicama pokazujemo da dobro igramo, dižemo formu, popravili smo odbranu koja je imala manjkavosti. Ne računamo uopšte na opuštanje Albe, iako se o tome dosta priča – navodno, već su prošli pa ih manje zanima poslednje kolo. Ako odigramo još jednu dobru utakmicu, ako se u većoj minutaži mi pitamo – možemo do pobede. Alba je izuzetno disciplinovana ekipa od strane našeg stručnjaka Obradovića, videli smo u Kragujevcu. Izdvajaju se Amerikanci, Logan, Reding i Hemonds, oni su predvodnica. U prvom meču smo Logana sveli na pet poena, dok je pre toga bio znatno efikasniji. Ne predajemo se, a eventualni ulazak u eliminacioni krug bio bio veliki uspeh za naš Radnički, kao debitanta u evropskim takmičenjima“, ističe srpski reprezentativac

Kao temelj rezultatskog boljitka, Kalinić naglašava radni ambijent iz kojeg igrači sa treninga odlaze na utakmice.

„Atmosfera je još od početka priprema, a onda i sezone, sasvim pozitivna u Radničkom – to nikada nije bio problem. Posle „slučaja“ u Strazburu samo se popravila, jasno i glasno smo izneli posle toga što smo imali i, kako to biva, u 99 odsto slučajeva odnosi budu samo bolji. Sve je na videlu, sad smo još jači kao tim. Ako izuzmeno debakl u Sloveniji, u ostalim mečevima mislim da smo i pokazali da napredujemo kao ekipa. Za sobom imamo dve pobede koje zapravo anuliraju neke kikseve. Neuspeh protiv Solnoka u ABA ligi, na primer, „vratili“ smo u Podgorici. Proradili smo kao šuteri, krenulo nas je, i nekako je bilo vreme da se to desi, s obzirom šta smo sve ispropuštali. Potpuno smo nogama na zemlji, ali u glavama imamo viši domet“, zaključuje Kalinić.

Direktan TV prenos utakmice Alba – Radnički najavljen je na drugom programu RTS-a.

hotsport.rs/kkradnicki.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter