0
Ostali sportovi

Svindal odustao od veleslaloma i slaloma

Objavljeno: 17.02.14 u 14:34

Aksel Lund Svindal trebalo je da bude jedna od najvećih skijaških zvezda na Olimpijskim igrama u Sočiju, ali će se norveški takmičar iz Rusije vratiti bez ijednog odličja pošto je uoči veleslalomske trke odlučio da se povuče sa takmičenja.

svindal-soci

Iz norveškog tima su saopštili da se Svindal povlači zbog problema sa alergijom i umorom i da neće učestvovati u veleslalomskoj i slalomskoj trci pošto je došao do „tačke bez povratka“.

Svindal je na prethodnim Olimpijskim igrama, održanim u Vankuveru, osovojio tri medalje, ali je u Sočiju ostao bez odličja pošto je u spustu bio četvrti, u superkombinaciji osmi, a u superveleslalomu sedmi.

Svindalom trener Havard Tjorholm rekao je da će njegovom pulenu glavni cilj u nastavku sezone biti osvajanje velikog kristalnog globusa pošto trenutno zauzima drugo mesto u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa minimalnim zaostatkom za Marselom Hiršerom.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter