0
ATP

Ferer osvoji Buenos Ajres, Nišikori Memfis

Objavljeno: 17.02.14 u 08:57

Prethodne večeri odigrana su finala na ATP turnirima u Buenos Ajresu i Memfisu, a trofeje su osvojili Španac David Ferer i Japanac Kei Nišikori.

david-ferer-trofej

Ferer je do svog prvog u sezoni, a ukupno 21. pehara u karijeri došao pobedom nad Italijanom Fabiom Fonjinijem od 2:0, po setovima 6:4, 6:3, posle jednog sata i 14 minuta igre čime je treći put uzastpno trijumfovao u glavnom gradu Argentine.

Za sedmu uzastopnu pobedu iz isto toliko odigranih mečeva sa Italijanom Ferer je uz 250 ATP bodova dobio i novčanu nagradu od 84.060 dolara, dok je Fonjini morao da se zadovolji sa 150 poena i čekom na 44.270 dolara.

Nešto teži zadatak je imao Japanac Nišikori koji je za sat i po ogre takođe sa 2:0, po setovima 6:4, 7:6, savladao hrvatskog gorostasa Ivu Karlovića odbranivši tako trofej osvojen prošle godine.

Iako se radi o turnirima iz iste kategorije s obzirom da je nagradni fond turnira u Memfisu bio nešto veći od onog u Buenos Ajresu i novčana nagrada za Nišikorija je nešto bolja od one koju je dobio Ferer odnosno Japanac je zaradio 103.100 dolara, dok je Karlović inkasirao 54.300.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter