0
ATP

FOTO: STARSPORT

ATP: Bez velikih promena u vrhu, Bozoljac napredovao za 66 mesta

Objavljeno: 17.02.14 u 09:21

S obzirom da prethodne nedelje najbolji teniseri sveta nisu učestvovali na ATP turnirima, izuzimajući Davida Ferera, nije došlo ni do velikih proena na ATP listi.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Rafael Nadal i dalje ima ogromnu prednost (14.085 – 10.580) u odnosu na Novaka Đokovića koji i ovu nedelju započinje na drugom mestu rang liste najboljih svetskih tenisera. Stanislas Vavrinka čvrsto drži treće mesto, ali mu se značajno primakao David Ferer (5.620 – 5.440) koji je na četvrom mestu preskočio povređenog Huana Martina del Potroa. Tomaš Berdih je potisnuo Endija Mareja na sedmo mesto, a među prvih 10 mnalaze se još Rodžer Federer, Rišar Gaske i Žo-Vilfrid Conga.

Iako i dalje ne igra zbog povrede stopala Janko Tipsarević je napredovao za jedno mesto pa je od danas 71. na ATP listi, Viktor Troicki je sve bliže ispadanju iz Top 100 tenisera pošto je pao na 98. mesto, a ozbiljno ga ugrožava Dušan Lajović koji je 100. što je za jedno mesto lošiji plasman u odnosu na prošlu nedelju. Skok od čak 66. pozicija napravio je Ilija Bozoljac koji je nakon osvajanja čelendžera u Kalkuti sada 204. teniser sveta, a među 400 najboljih nalaze se još Filip Krajinović koji je 240. i Peđa Krstin na 353. mestu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter