0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Zvezda spremna za Javor, četiri komada u mreži Smedereva (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 16.02.14 u 16:14

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su prijateljski meč protiv drugoligaša Smedereva na „Marakani“ i slavili rezultatom 4:1.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Meč je odigran bez prisustva publike, a crveno-beli su pokazali da su spremni za nastavak prvenstva.

Golove za Zvezdu postigli su Mrđa, Milijaš, Pečnik i Rakić, a jedini gol za Smederevo postigao je Stojanović.

Već u prvom minutu Abiola Dauda iz voleja je pogodio stativu, da bi tri minuta kasnije golom Mrđe posle idealnog prijema u šesnaestercu gostiju Crvena zvezda došla u vođstvo. Na zavidnom nivou bila je kombinatorika na sredini terena. Milijaš i drugovi lako i bez komplikovanja su kombinovali na sredini terena i pravovremenim dodavanjima ka napadačima stvarali brojne probleme Smederevcima.

Igrao se 21. minut kada je Petković prošao po desnoj strani, odigrao povratnu do Daude koji odlaže do Milijaša, a kapiten u svom stilu, ispaljuje bombu iz levice, 2:0. Jedini propust od strane crveno-belih viđen je u pet minuta pre odlaska na odmor kada je jednu neuspelu ofsajd zamku iskoristio napadač „oklopnika“ Stojanović, sam izašao pred Bajkovića i lako ga matirao.

U nastavku ista slika. Umesto Ninkovića koji je zbog lakše povrede napustio teren još krajem prvog poluvremena ušao je Darko Lazović i iznova igrom potvrdio da će biti najveće pojačanje kluba iz Ljutice Bogdana ovog proleća. Defanzivci gostiju jednostavno nisu imali načina da zaustave Čačanina, koji je po desnoj strani „probio“ nebrojeno puta, i još važnije, svaku akciju završavao upotrebljivim centaršutem.

Aplauze malobrojnih posmatrača na najvećem srpskom stadionu Lazović je pobrao u 72. minutu. Otresao se čuvara, a zatim kao na tacni uposlio Kasalicu, ovaj nesebično upošljava Pečnika kome nije bilo teško da pogodi nebranjenu mrežu. Teško je navesti sve prilike u drugih 45 minuta koje su stvorili fudbaleri Crvene zvezde. Time su doprineli i Smederevci koji su se otvorili u nastavku. U samom finišu, na scenu ponovo stupa vezni red Crvene zvezde. Odlična akcija kroz sredinu, i posle nekoliko duplih pasova, lopta dolazi do Milunovića koji dodaje do Rakića, a ovaj nepogrešivo postavlja konačnih 4:1.

U subotu 22. februara od 18 časova na Marakanu stiže Javor, protivnik na prolećnoj premijeri i Zvezdin veliki dužnik iz prvog kola. Ujedno, ovim susretom Crvena zvezda kreće u poteru za bodom zaostatka koji ima u odnosu na najvećeg konkurenta u borbi za titulu.

hotsport.rs/crvenazvezdafk.com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter