0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Zvezda u poslednjoj četvrtini prokockala pobedu nad Cedevitom! (VIDEO)

Objavljeno: 16.02.14 u 20:40

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u gostima od ekipe Cedevite rezultatom 68:64 u okviru derbija 20. kola regionalne ABA lige. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Zvezda je vodila većim delom susreta, ali je Cedevita poslednju deonicu dobila rezultatom 24:14. Crveno-beli su ponovo imali problema sa linije bacanja, pošto su imali čak 11 promašaja.

Jaka Blažič i Boban Marjanović postigli su po 14 poena, 9 je ubacio Dženkins, a Marko Simonović sedam. Na drugoj strani Nolan Smit je bio najbolji sa 18 poena, dok su po 10 ubacili Rej i Bilan.

Ovim porazom Zvezda je dopustila Cedeviti da se približi, pošto crveno-beli imaju skor 16-4, a hrvatski tim 15-5.

Tok meča:

4/4 – Zvezda je dobro otvorila poslednju četvrtinu kada je dominirao Katić u reketu, Nelson postiže svoje prve poene za dvocifrenu prednost gostiju 46:56. Ipak, tada dolazi do pada u igri crveno-belih, domaći prave seriju od 12-2, predvođeni Smitom i Rejom dolaze od izjednačenja 58:58, a potom i posle dužeg vremena dolaze do vođstva poenima nepogrešivog Reja sa linije bacanja – 60:58. Ipak, tada na scenu stupa Dženkins koji nakon prodora izjednačuje, a u sledećem napadu pogađa trojku za novo vođstvo Zvezde 60:63. Zupčić i Smit pogađaju za domaće, koji u poslednji minut ulaze sa prednosti – 64:63. Simonović pogađa samo jedno bacanje za izjednačenje. U poslednjem napadu, Dženkins je odlučio da ide sam pod koš, ali ga je Nurkić blokirao. Zvezda mora da pravi faul, a Rej pogađa za

3/4 – Treća deonica donela je daleko bolje izdanje Crvene zvezde Telekom, naročito u fazi defanzive. Posle uvodne rezultatske klackalice, gosti su serijom 11:4 došli do 45:38, što je Repešu nateralo da zatraži tajmaut u 26. minutu. Košarkaši Cedevite imali su mnogo problema u organizaciji napada, što su crveno-beli znali da iskoriste i treću četvrtinu rezultatom 16:12 za prednost 50:44.

2/4 – Serijom 7-0, za koju su bili zaslužni Dženkins, Dragićević i Simonović novom trojkom, Zvezda je na kratko povela (27:28) početkom druge četvrtine, ali se Smit razigrao, pa Cedevita stiže do +3 u 14. minutu. Finiš prvog poluvremena je izuzetno neizvesna, igralo se koš za koš, a u poslednja dva minuta samo je Dženkins uspeo da pogodi za blagu prednost Zvezde – 32:34.

1/4 – Ekipe su meč otvorile tvrdom igrom u odbrani, a posle pet minuta rezultat je bio 9:9, uz osam poena Bilana za domaće. Cedevita je uspel da spreči Zvezdu da nametne svoj stil igre, ali je to platila velikim brojem prekršaja, ali su crveno-beli nastavili sa očajnim izvođenjem slobodnih bacanja, što je popravio Blažič u finišu deonice poenima za 9:11. Ipak, u finišu ove deonice, domaći vezuju seriju 9-0, a nakon trojke Delaša, Radonjić je morao da zatraži tajmaut. Predah je prijao gostima koji dolaze do poena preko Blažiča sa linije bacanja i Dženkinsa, Simonović pogađa trojku pa na prvu pauzu domaći imaju prednost –

Ovaj meč, uzevši trenutno stanje na tabeli u obzir, nosi veliki značaj. Crvena zvezda je trenutno prva u ABA ligi sa 16 pobeda i 3 poraza, dok je Cedevita druga sa 14 pobeda i 5 poraza, što znači da bi eventualnom pobedom crveno-bela ekipa praktično obezbedila prvo mesto pred fajnal-for ovog takmičenja.

Što se forme tiče, Zvezda je u nizu od čak devet uzastopnih pobeda u tri različita takmičenja, ali sa druge strane ekipa je veoma umorna zbog napornog ritma i velikog raspona putovanja. Što se Cedevite tiče, domaći tim je poražen u poslednjem meču od Saragose na domaćem terenu ali je pre toga upisao dve pobede na gostovanjima, pa se može reći da domaćin igra promenljivo u poslednjih nekoliko nedelja.

Što se međusobnih susreta tiče, Crvena zvezda je dobila poslednja dva ali na domaćem terenu, dok je Cedevita dobila poslednja tri susreta u kojima je ugostila crveno-bele.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter