0
Košarka

Štern i Marčuljonis u ‘Kući slavnih’

Objavljeno: 15.02.14 u 09:06

U petak su u Nju Orleansu gde se održava Ol-Star vikend saopštena imena novih pet članova košarkaške „Kuće slavnih“ koja se nalazi u Springfildu.

Dejvid Štern

Najveće ime među laureatima je svakako bivši komesar NBA lige Dejvid Štern koji je posle 30 godina obavljanja ove funkcije krajem januara odlučio da se penzioniše.

Pored Šterna nama najpoznatije ime je nekadašnji litvanski reprezentativac Šarunas Marčuljonis koji je u NBA ligi igrao za Golden Stejt, Sijetl, Sakramento i Denver i koji je u svojoj otadžbini četiri puta proglašavan za najboljeg igrača godine.

Članov „Kuće slavnih“ od petka su još i legendarni trener Indijana Pejsersa Bob Slik Leonard, zatim nekadašnji igrač Njujork Niksa Net Svitvoter Klifton, kao i Gaj Rodžers koji je tokom karijere igrao za Golden Stejt, Čikago i Milvoki.

Naredni izbor za nove članove je početkom aprila, a među kandidovanima se nalaze Alonzo Morning, Tim Hardevej, Mič Ričmond, Kevin Džonson i Spenser Hejvud.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter