0
Domaći fudbal

FOTO: FKCZ

Zvezda sarađuje sa još dve fudbalske škole (VIDEO)

Objavljeno: 13.02.14 u 15:52

Kako bi u svoje redove privukla što veći broj talentovanih dečaka iz cele Srbije, Omladinska škola Crvene zvezde u četvrtak 13. februara potpisala je ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa fudbalskom školom „Petar Puača“ iz Novog Sada i akademijom fudbala „Duljaj – Topola“ iz istoimenog grada.

FOTO: FKCZ
FOTO: FKCZ

Direktor Zvezdinog juniorskog pogona, Srđan Vasiljević, nije krio zadovoljstvo postignutim dogovorom i novoostvarenom saradnjom.

„Smatram današnje ozvaničenje saradne veoma važnim danom za fudbalski klub Crvena zvezda. Nastavljamo sa praksom potpisivanja ugovora sa školama fudbala u Srbiji i to smatram vrlo pozitivnim trendom. Do sada smo poslovno-tehničku saradnju ostvarili sa 20 škola fudbala. Na taj način želimo da imamo mnogo bolji uvid u broj talenata koji stasava u srpskim klubovima. Verujem i da će saradnja sa školama Petra Puače i Joakima Duljaja biti uspešna, dugoročna i na obostrano zadovoljstvo“ – istakao je direktor Zvezdine Omladinske škole, a prenosi zvanični sajt Crvene zvezde.

Škola fudbala Joakim Duljaj iz Topole osnovana je 20. juna 2009. godine i u svojim redovima ima 80 igrača.

„Za nekoliko meseci proslavićemo pet godina od osnivanja kluba. Zahvalio bih se Crvenoj zvezdi, kao najvećem klubu u Srbiji na pruženoj šansi, i očekujem uspešnu saradnju. Potpisivanjem jednog ovakvog ugovora, svi mladi fudbaleri iz malih sredina kao što je Topola, dobiće priliku da, ukoliko pokažu kvalitet i talenat, eventualno jednog dana postanu članovi našeg najtrofejnijeg kluba“ – naveo je Joakim Duljaj.

Sa još većim brojem klinaca radi škola fudbala „Petar Puača“ iz Novog Sada koja je osnovana na današnji dan pre osam godina i u svojim redovima ima 260 dečaka. U proteklom periodu uspeli su da osvoje 13 titula prvaka Srbije u raznim kategorijama, 52 igrača su trenutno članovi najboljih klubova u našoj zemlji, a 22 igrača su reprezentativci Srbije u mlađim kategorijama. Prvi čovek novosadske fabrike talenata, takođe, radiće i kao skaut Crvene zvezde na teritoriji Vojvodine, zadužen za mlađe kategorije.

„Velika mi je čast što sam ponovo deo Crvene zvezde“ – rekao je na početku nekada i sam član Zvezdine Omladinske škole Petar Puača i nastavio:

„Velikom obavezom smatram to što ću raditi skauting na teritoriji Vojvodine za klub koji je evropski i svetski šampion. Konkretno, škola fudbala „Petar Puača“ je najtrofejniji kolektiv sa 13 osvojenih titula. Zahvaljujem se svima u klubu, predsedniku Draganu Džajiću, mom treneru Vladimiru Petroviću – Pižonu i svima drugima koji su učestvovali u ostvarivanju ove saradnje. Učiniću sve da radim u interesu Zvezde“ – zaključio je Petar Puača.

Postignute dogovore u najskorije vreme verifikovaće i Upravni odbor fudbalskog kluba Crvena zvezda.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter