0
Odbojka

Jovana Stevanović najbolja blokerka Serije A

Objavljeno: 13.02.14 u 15:26

Mlada srpska odbojkašica Jovana Stevanović trenutno je najbolja blokerka italijanske Serije A. Članica Kasalmađorea izvanredno se snašla u svojoj prvoj sezoni u inostranstvu, pošto je prethodnog leta napustila redove Crvene zvezde.

jovana-stevanovic

Stevanovićeva je u prvih 12 kola imala 36 blokova i trenutno je najbolja u tom segmentu u jednoj od najjačih liga na svetu, ispred Valentine Arigeti iz Buzto Arzicija, koja ima jedan blok manje, i Kristine Kiričele, odbojkašice Ornavasa, sa 34.

21-godišnja srpska odbojkašica je, takođe, u prethodnom kolu bila junakinja trijumfa svog tima na gostovanju Bergamu sa 3:2. Ona je bila najbolja blokerka čitavog kola italijanskog šampionata sa ukupno osam blokova, od kojih je jedan bio ključan i rešio je pitanje pobednika. Kasalmađore je tako ostvario veliku pobedu, s obzirom da je u pitanju četvrtoplasirani tim Serije A.

Stevanovićeva je u italijanski klub prešla na početku sezone i od tada je uspela da se istakne kao predvodnica svog tima koji trenutno drži odlično sedmo mesto. Jovana je u dresu Kasalmađorea samo nastavila tamo gde je stala u Crvenoj zvezdi, sa kojom je osvojila sve što je mogla prethodnih godina.

Stevanovićeva je ubedljivo najbolja igračica svog tima od početka sezone u svim aspektima igre i ima veoma impresivnu statistiku. Na 12 utakmica je ima uspešnost napada od 53,7 odsto, odnosno od ukupno 162 u čak 87 je ’prošla’ protivničke igračice. Takođe, sjajna je na servisu, od 125 puta, koliko se našla na liniji, imala je samo 12 grešaka, odnosno praktično jednu po utakmici.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter