0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Zvezda pet od pet u Sloveniji, pala i Gorica (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 12.02.14 u 16:20

Dva dana pre povratka za Beograd fudbaleri Crvene zvezde odigrali su poslednji kontrolni meč na pripremama u Sloveniji.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Protivnik je bio slovenački prvoligaš Gorica, čiji tim sačinjava prava mala „legija“ stranaca. Čak 16 fudbalera ima italijansko državljanstvo, a ukupan broj stranaca iznosi 21.

Trener Stojanović odlučio se da neznatno izmeni tim u odnosu na susret sa Koprom, a pojavljivanje Ljube Nenadića u startnih 11, moglo bi da znači da je omaleni bek u najozbiljnijoj konkurenciji za prvu postavu protiv Javora na startu prolećne polusezone.

Obe ekipe ušle su veoma agresivno u utakmicu i vršile presing na svakom delu terena. Prilikom kontre u 7. minutu Kasalica je pokušao da umakne čuvaru, međutim, ovaj ga je sustigao i nagazio, pri čemu je napadaču crveno-belih uspeo da skine kopačku. Prvi ozbiljan udarac ka golu golmana Kaćiolija viđen je na isteku trećine prvog poluvremena. Dauda i Kovačević su odigrali dupli pas na sredini terena, omaleni vezista se izborio za poziciju za šut sa ivice šesnaesterca, tukao je levom nogom, ali se isprečila prečka. Već u sledećem minutu fudbaleri Gorice izveli su dobar napad, ali je gol Misurake glavom poništen zbog ofsajda.

Zanimljiv podatak iz prvog dela igre je da je slovenački prvoligaš izveo veliki broj kornera, ali kao po pravilu posle svakog njihovog udarca iz ugla, usledila je kontra najtrofejnijeg srpskog kluba. Iz takve jedne situacije Kasalica i Ninković su se uputili ka golu domaćih, crnogorski reprezentativac je šutirao, Kaćioli je odbio loptu kojoj Ninković nije dozvolio da izađe u korner, vratio je u sredinu ka Daudi, ovaj odložio do Kaslice ispred koga defanzivac Gorice visoko podiže nogu, a sudija Hajdik dosuđuje inderekt. Kraj lopte su bili Ninković i Milijaš, izveli brzu akciju, nakon koje kapiten šalje „bombu“ i dovodi svoj tim u vođstvo.

Kasalica i Dauda vršili su visoki presing na odbranu Slovenaca koji su najbolju priliku za izjednačenje propustili u 33. minutu kada su Bajković i Pavićević bili uspešniji od dvojice igrača protivničkog tima. U samom finišu ponovo je Milijaš pokušao iz slobodnog udarca, ali je lopta na putu ka golu rivala, zakačila jednog fudbalera Gorice, što je olakšalo posao golmanu Kaćioliju da zaustavi pokušaj Zvezdine „desetke“.

U nastavku Mrđa je ušao umesto Kaslice, da bi bi već u 48. crveno-beli imali priliku za novi pogodak. Korner je izveo Milijaš, odbrana slovenačkog tima je reagovala tako da se lopta ponovo vratila kapitenu tima iz Ljutice Bogdana, on iz „popravnog“ pronalazi Kelhara koji iz izgledne prilike loše zahvata loptu. Usledila je višeminutna opsada Bajkovićevog gola, međutim bez konkretne opasnosti.

Svoju klasu i na ovom susretu pokazao je Miloš Ninković u 56. minutu. Kao na malom fudbalu, oslobodio se trojice čuvara u šesnaestercu domaćina, uposlio Daudu koji iz idealne pozicije šutira u donji levi ugao, ali Kaćiolo ponovo odlično reaguje i sprečava gol. Na isteku dve trećine duela iz slobodnog udarca „pogodnijeg“ za centaršut, igrač Gorice odlučio se za direktan udarac, ali bez problema za Bajkovića. Trener Stojanović u poslednjih pola sata priliku je ukazao Mijailoviću, Krneti i Lazoviću, koji su zamenili Nenadića, Pavićevića i Pečnika.

U narednih 15-ak minuta ništa se bitno nije dešavalo na terenu. U 72. Milijaša menja Savićević.  Mogao je arbitar Hajdik da pokaže na penal u 77. minutu nakon faula štopera Gorice nad Ninkovićem, međutim samo je odmahnuo rukom i pokazao da se susret nastavi. Takva odluka sudije nije poremetila fudbalere Crvene zvezde koji preko Mrđe u 84. minutu dupliraju vođstvo.

Treba napomenuti i da je pre gola Lazović po desnoj strani u svom stilu nanizao dvojicu čuvara poslao loptu u srce kaznenog, ali Rakić koji je u međuvremenu zamenio Daudu loše reaguje i šutira preko gola. Samo nekoliko trenutaka kasnije novi atak crveno-belih po levoj strani, Mijailović idealno centrira između štopera domaćih, Mrđa je na pravom mestu, čini trzaj glavom i pogađa mrežu. Poslednjih pet minuta na terenu je proveo i Milunović nakon što je zamenio Ninkovića.

Meč sa Goricom, zbog lakše povrede prednje lože propustio je jedino Goran Gogić, ali se očekuje da i on vrlo brzo bude u punom trenažnom procesu.

U petak, 14. februara fudbaleri Crvene zvezde se vraćaju za Beograd. Prvi duel prolećne polusezone igra se 22. februara protiv Javora na Marakani od 18 časova.

hotsport.rs/crvenazvezdafk.com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter