0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

Zvezda trojkama srušila Bilbao i plasirala se u osminu finala Evrokupa!

Objavljeno: 12.02.14 u 22:15

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u gostima ekipu Bilbaa rezultatom 81:85 u okviru petog kola „Last 32“ faze Evrokupa i plasirali se u osminu finala Evrokupa. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crveno-beli su do velike pobede došli zahvaljujući sjajnom šutu za tri poena 11/22. Najbolji pojedinac na terenu bio je Blažič sa 18, Dragićević je ubacio 16, a Radenović i Nelson po 11.

Ovim trijumfom, Zvezda je obezbedila plasman u osminu finala, a da li će crveno-beli u sledeću rundu otići sa prve pozicije odlučiće duel protiv Njižnjeg, koji je ranije danas savladao Panionios.

Tekstualni prenos:

4/4 – Početak poslednje deonice najavio je tvrdu borbu, ekipe su delovale nervozno, a šest minuta pre kraja domaći posle dužeg vremena imaju tri poena prednosti koševima Gabrijela. Crveno-beli su u tim trenucima pravili veliki broj grešaka, kako u napadu, tako i u odbrani pa domaći vezuju seriju 12-4 što tera Dejana Radonjića da traži tajmaut. Iako je posle predaha Marjanović konačno pogodio za goste, domaći ponovo vezuje mini seriju i prvi put odlaze na +7 – 73:66. Nelson i Dragićević brzim poenima u naredna dva napada najavljuju uzbudljivu završnicu – 73:70. Nakon novog tajmauta, Dragićević pogađa svoju četvrtu trojku za novo izjednačenje – 75:75. Na minut pre kraja, Blažič je postigao novu trojku za 75:78. Blažič pogađa novu trojku, Mumbru uzvraća na drugoj strani za penal završnicu nakon koje crveno-beli dolaze do pobede 81:85.

3/4 – Iako su domaći poveli 41:37 na startu drugog dela igre, crveno-beli vezuju seriju poenima Marjanovića i Nelsona, koji postižu po četiri poena i uz novu trojku Blažiča vode – 46:51. Do kraja treće denice, Katić i Radenović postižu po četiri poena, a u poslednjem napadu Dragićević čuva prednost crveno-belih – 57:60.

2/4 – Početak druge četvrtine pripao je domaćima koji su na samom startu napravili seriju 7-0, a prve poene u nastavku za goste postigao je Lazić koji je ubacio novu trojku za Zvezdu. Za razliku od prve četvrtine, crveno-beli su teško dolazili do izgrađenih pozcija za šut, ali je na sreću Dragićević novom trojkom održavao prednost Zvezde – 30:33. Gabrijel, Pilepić i Lopes nosili su svojim poenima domaće do kratkog izjednačenja (33:33), ali tada sjajni Nelson seče loptu i lako zakucava. Ipak, domaći u poslednjem napadu preokreću, a Radenović pogađa za konačan rezultat prvog dela – 37:37.

1/4 – Zvezda odlično otvara meč trojkama Blažiča, Radenovića i Nelsona, dok je domaće u početnim minutima nosio Mumbru koji je vezao šest brzih poena. Crveno-beli posle pet minuta vode 8:13. Domaći vezuju četiri poena preko Bertansa i Gabrijela i prilaze 13:15, ali crveno-beli nastavljaju sa sjajnim šutevima iz daljine, pa Lazić i Nelson uz četiri poena Katića čuvaju prednost – 15:21. U poslednjem napadu Tadija Dragićević pogađa četvrtu trojku iz velike daljine za 17:25.

 

Crveno-beli su minulog vikenda odbranili trofej u Kupu Radivoja Koraća, dok su njihovi današnji rivali imali slobodan vikend jer nisu učestvovali u završnici Kupa Španije. Uz to, srpski tim je imao i problema sa prevozom prilikom dolaska u Bilbao.

Sa druge strane, Zvezda je vezala čak osam uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, dok je Bilbao trenutno u seriji od tri poraza, pa je atmosfera sigurno bolja u beogradskoj ekipi.

Što se stanja na tabeli tiče u grupi L, Crvena zvezda i Nižnji imaju po tri pobede i poraz, Bilbao ima dva trijumfa i dva poraza dok Panionios ima sva četiri poraza, pa bi Zvezda eventualnom pobedom večeras obezbedila sebi plasman u narednu fazu takmičenja.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter