0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

Simonović: Bilbao igra atipično, čeka nas teška utakmica

Objavljeno: 11.02.14 u 11:43

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u utorak rano ujutro otputovali su u Španiju gde ih očekuje nastavak takmičenja u Evrokupu. Zvezda u petom kolu L grupe LAST 32 faze gostuje Bilbau, a u Baskiji je očekuje izuzetno težak posao pre svega zbog činjenice da su crveno-beli poprilično emotivno i fizički ispražnjeni posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Sa druge strane, Baskijci nisu učestvovali na završnom turniru španskog Kupa kralja, pa su mogli da se odmore i maksimalno fokusiraju na duel sa crveno-belima. Dobro je poznato da Bilbao igra izvanredno na svom terenu, a u ovoj utakmici nemaju pravo na kiks jer bi eventualni poraz mogao da znači i oproštaj od evroscene, što će za njih svakako biti dodatni motiv. Uz sve to treba istaći da Bilbao ima izuzetno kvalitetan i iskusan tim pa izabranike Dejana Radonjića očekuje vrlo težak ispit.

Razgovor pred put u Bilbao sa kapitenom Crvene zvezde Telekom Markom Simonovićem nije mogao da počne bez još jednog osvrta na veliki uspeh i trijumf u Kupu Radivoja Koraća. Jer, Zvezda je prvi put u istoriji odbranila trofej u nacionalnom Kupu, bio je to prvi pehar koji je kao kapiten Zvezde podigao Simonović, a finalni duel sa Mega Vizurom bio je njegov jubilarni 100. meč u crveno-belom dresu:

„Utisci se polako sležu. I posle prospavane noći još više se osećam ponosnim na ono što smo postigli. Uradili smo sjajan posao. Imali smo teške mečeve u polufinalu i finalu, ali smo kao ekipa pokazali karakter i zasluženo smo slavili. Moram još jednom da čestitam ekipi Mega Vizure koja je odigrala sjajan meč, ali mi se nijednog trenutka nismo predavali, verovali smo u sebe i naš kvalitet i uz veliku borbenost smo stigli do cilja“ – počeo je priču Simonović za zvanični sajt kluba.

Crveno-beli su u odbrani pehara Žućkove levice potrošili veliku energiju koja im je preko potrebna za duel sa Bilbaom, ali je četa trenera Dejana Radonjića pokazala veliko zajedništvo što je svakako dodatni kvalitet ovog tima. Stekao se utisak da ih je osvajanje trofeja još više zbližilo:

„Kao kapiten tima moram da naglasim da je atmosfera u ekipi izvanredna i kada to kažem to zaista nije fraza. Nikada u svojoj dosadašnjoj karijeri nisam radio sa ovakvom grupom momaka gde svaki igrač ima toliko razvijen timski duh. Bukvalno smo svi spremni da na terenu poginemo jedan za drugog“ – istakao je Simonović pre nego što je krenuo sa analizom protivnika:

„Pred nama je jako teška utakmica. Igramo na gostujućem terenu protiv ekipe koja je veoma iskusna. Poseduju ogroman kvalitet i individualno i timski i zato ćemo morati da izvučemo i poslednji atom snage kako bismo im se suprotstavili na adekvatan način. Igraju dosta atipično, jer se njihovi visoki igrači dosta izvlače i šutrijau spolja. Znaju da naprave dobar balans u napadu, a jako su opasni u šutu za tri poena.“

Kao glavnu pokretačku snagu ekipe Bilbao Basketa Simonović je naveo:

„To je bez svake sumnje Raul Lopez. On je motor i mozak ekipe. Ima odličan osećaj za igru, izvanredno razigrava saigrače i pravi je lider tima i zato će nam osnovni zadatak biti da njega osujetimo. Naša odbrana mora da bude na visokom nivou ukoliko želimo povoljan rezultat. Mnogo puta smo to isticali ove sezone a tako je i ovog puta. Iz te jako odbrane možemo sebi da kreiramo poziciju za dobar napad i zato će nam prioritet biti da budemo maksimalno agresivni u defanzivi“ – zaključio je Simonović.

Duel sa Bilbaom na programu je u sredu od 20.30 sati, a direktan prenos obezbeđen je na televiziji B92.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter