0
Fudbal

Adrijano se nakon skoro dve godine vratio profesionalnom fudbalu!

Objavljeno: 11.02.14 u 20:27

Nekadašnja udarna igla brazilske reprezentacije, Adrijano, rešio je nakon 710 dana da pokuša da se vrati profesionalnom fudbalu. Kontroverzni napadač je potpisao ugovor sa Atletiko Paranenseom, za koji će nastupati do kraja sezone za mesečnu platu od 30 hiljada evra.

Adrijano

Podsetimo, 32-godišnji Adrijano je poslednju takmičarsku utakmicu odigrao 13. oktobra 2011. godine za ekipu Korintijansa. Ipak, od decembra radi na poboljšanju svoje fizičke kondicije kako bi konačno mogao da se vrati profesionalnom fudbalu.

„Veoma sam srećan zbog potpisivanja ugovora sa Atletiko Paranenseom. To je velika stvar nakon mnogo napora koje sam uložio kako bih sredio svoju kilažu i poboljšao fizičku kondiciju. Dobio sam novu priliku da se vratim profesionalnom fudbalu“.

Iako je važio za veliki talenat i predviđana mu je blistava karijera, Adrijano je mnogima ostao upamćen kao igrač sa razornom levicom i mnogobrojnim problemima i skandalima van terena. Mediji su često pisali o mnogobrojnim žurkama Brazilca i problemima koje je imao sa alkoholom, sve do prošlog leta kada je rešio da promeni svoj život.

Tačno 710 dana od poslednjeg meča u dresu Korintijansa, sa 15 kilograma manje i zalečenim kolenima nakon mnogobrojnih problema ‘Imperator’ se vraća profesionalnom fudbalu. Do sada je u karijeri nastupao za Fiorentinu, Parmu, Inter, Sao Paolo, Romu, Flamengo i Korintijans, a Adrijanovo iskustvo će sigurno biti od pomoći Atletiko Paranenseu koji se takmiči u Kupu Libertadores.

„U karijeri mi nedostaje samo trofej Kopa Libertadores i želim da pomognem Atletiku da ga osvoji. Želim što pre da se vratim u takmičarski ritam i jedva čekam priliku da zaigram i da se borim za mesto u timu“, rekao je Adrijano.

hotsport.rs

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter