0
Košarka

Todorić: Doveli smo kvalitetnog igrača i velikog Partizanovca

Objavljeno: 10.02.14 u 21:22

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić rekao je da je zadovoljan činjenicom da su crno-beli uspeli da dovedu kvalitetnog igača kao što je Aleksandar Pavlović, a pritom i velikog Partizanovca.

dragan-todoric-

“Izuzetno sam zadovoljan što smo uspeli da dovedemo jednog tako iskusnog igrača, koji pored toga ne krije da je veliki partizanovac. Da ne pominjem koliko nam takvo pojačanje znači u situaciji kada je pola tima povređeno“, kazao je Todorić, a prenose Novosti i uz to istakao da se nada da će Baranin pomoći klubu da ostvari ovogodišnje ciljeve.

Pavlović će za Partizan u Evroligi debitovati u 8. kolu top 16 faze protiv Reala u Madridu, dok će navijači crno-belih Pavlovića imati prilike da vide u ABA ligi već u nedelju u „Pioniru“ kada im gostuje ekipa Širokog.

Tridesetogodišnji Pavlović visok je 201cm, težak 107 kilograma, igra na pozicijama dva i tri. Pavlović je igrao za podgoričku Budućnost, draftovan je 2003. godine a u NBA ligi bio je član Jute, Klivlenda, Minesote, Dalasa, Nju Orleansa, Bostona i Portlanda.
Za deset sezona ‘upisao’ je ukupno 619 utakmica, a prošle sezone igrao je 39 mečeva za Portland. U NBA je prosečno beležio 4.9 poena uz 1.8 skokova u regularnom delu, a 4.6 poena i 1.6 skokova u plej-of delu sezone.
Kao igrač Klivledna igrao finale NBA lige 2007. godine, sledeće je stigao do finala konferencije.
Bio je reprezentativac Srbije i Crne Gore, ali nikad nije igrao ni za jednu od zemalja nakon osamostaljenja.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter