0
Tenis

Krstin: Pobede kao motivacija za naporan rad

Objavljeno: 09.02.14 u 13:10

Mladi srpski teniser Peđa Krstin prošle nedelje ostvario je najveći uspeh u svojoj dosadašnjoj karijeri, plasiravši se po prvi put u glavni žreb jednog ATP turnira. Krstin je prošao kvalifikacije ATP turnira u Zagrebu u kojima je uspeo da ostvari tri fenomenalna trijumfa, od kojih je prvi bio protiv Kipranina Markosa Bagdatisa, nekada osmog tenisera sveta.

Pedja Krstin 1

„Osećaj je bio zaista sjajan. Prvi put sam se našao na jednom ATP turniru i vrlo sam zadovoljan kako je to izgledalo. Žao mi je što sam se zaustavio već u prvom kolu ali to će mi samo biti motivacija za dalji rad, da prvom sledećom prilikom napravim makar korak više“ – rekao je Krstin.

U mečevima na putu do glavnog žreba, 19-godišnji teniser je u dva navrata pravio preokret posle kojeg je dolazio do pobede. Krstin smatra da je mentalna snaga jedna od ključnih osobina za bilo kog tenisera.

„Radio sam dosta u prethodnom periodu na mentalnoj snazi, da sebi ne dozvolim da padnem u momentu kada mi stvari možda ne polaze za rukom. Drago mi je što je rad na toj komponenti moje igre već pokazao prve rezultate, ali naravno da se na tome ne zaustavljam i da ću morati da radim još mnogo više“ – objasnio je Krstin.

Srpski teniser je u kvalifikacijama savladao i nekada osmog tenisera sveta, Markosa Bagdatisa. Krstin je objasnio kako se za taj meč nije pripremao drugačije u odnosu na ostale duele.

„Duelu sa Bagdatisom sam pristupio kao bilo kom drugom meču sa bilo kojim drugim rivalom. Jednostavno, trudim se da se maksimalno koncentrišem i da ne obraćam pažnju na ime ili rejting protivnika, već želim da na ishod meča isključivo utiče moja igra i ništa drugo“ – kaže Krstin.

Krstin je na turniru u Zagrebu odigrao četiri teška meča i nakon kraćeg odmora, očekuju ga novi izazovi, ovaj put fjučers, takođe u Zagrebu, gde će biti šesti nosilac.

„Što se tiče narednog perioda, pre svega želim da ovaj uspeh u Zagrebu iskoristim kao osnovu za neke buduće rezultate. Cilj mi je naravno da učestvujem na što više ATP turnira. Sledeći izazov mi je fjučers u Zagrebu, gde ću želeti da opravdam dobar utisak koji sam tamo ostavio“ – zaključio je Krstin.

Fjučers u Zagrebu počinje u ponedeljak i igraće se za nagradni fond od 15.000 dolara. Domaći teniser Borna Ćorić biće postavljen za prvog nosioca, dok će Krstin biti jedini srpski predstavnik u glavnom žrebu. Momak iz Mokrina trenutno zauzima 373. mesto na ATP listi, što je njegov najbolji plasman u karijeri.

hotsport.rs/SEM

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter