0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Đorđević: Ozbiljno da shvatimo sve rivale

Objavljeno: 08.02.14 u 16:03

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je danas da nacionalni tim mora ozbiljno da shvati sve protivnike na Svetskom prvenstvu, a ne samo da se priča o duelu sa Špancima, prenosi Tanjug.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Srbija će na Mundijalu igrati u izuzetno teškoj grupi A zajedno sa domaćinom Španijom, Francuskom, Brazilom, Iranom i Egiptom.

„Trebalo bi da prestanemo da razmišljamo samo o Špancima, očekujem da pobedimo Iran ili Egipat, lako ćemo mi sa Španijom. Ja bih voleo, to sam i izjavio, da je jedna od mojih ambicija i ciljeva da pobedimo Španiju, ali samo da bih postavio lestvicu visoko. Ako ne sanjamo i ne težimo da igramo i pobeđujemo najbolje, nikada nećemo dostići one visine nekadašnjih šampiona“, rekao je Đorđević u Kruševcu, gde je održao tribinu o igri modernog plejmejkera i balansa između kreativnosti u igri i igri po šablonu.

Govoreći o budućem timu reprezentacije, Đorđević je rekao da prati mnoge igrače, iskusne, koji će biti nosioci, ali i mlade od kojih će zavisiti budućnost srpske košarke.

„Želim im samo da se što manje povređuju i da što spremnije dođu kod nas na pripreme“, rekao je Đorđević.

On je na tribini u Kruševcu naglasio da je igrače sa ovih prostora uvek karakterisala kreativna igra i talenat, a šablon, samo u nekim postulatima ponašanja i početnim idejama.

Posle tribine, Đorđević je u kruševačkom Narodnom muzeju otvorio izložbu „Košarka kroz vreme“ rekavši da je veoma ponosan što je imao sreću da budeo deo te košarkaše istorije.

Istakavši da oseća dug prema generacijama zbog kojih je počeo da se bavi košarkom, a koja je imala majstore i velikane, koji su doneli mnogo zlata i radosti ljubiteljima ovog sporta, selektor reprezentacije je izrazio nadu da će u budućnosti doprineti da Srbija bude, bar blizu takvih uspeha.

Prvenstvo sveta za košarkaše biće održano u Španiji od 30. avgusta do 14. septembra.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter