Večeras su u Sočiju, u Rusiji, svečano otvorene 22. Zimske olimpijske igre. ZOI na kolima će učestvovati 88 zemlja, ukupno 2.800 sportista, koji su se u svečanom defileu predstavili prisutnim gledaocima na stadionu ali i svima koji su otvaranje Olimpijade pratili na mali ekranima.

Soči

Srbiju će na Igrama, koje će trjati do 23. februara, predstavljati: Milanko Petrović, Nina Micić, Vuk Randjelović, Aleksandar Bundalo, Ivana Kovačević, Rejhan Šmrković, Nevena Ignjatović i Marko Vukičević. Državnu zastavu je na otvaranju Igara u Sočiju nosio biatlonac Milanko Petrović.


Srbija

Otvaranju Igara, u čiju organizaciju je Rusija uložila više od 50 milijardi dolara, prisustvali su i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić.

Soči 3

Soči 4

Sam program otvaranja obuhvatio je i predstavljanje bogate ruske istorije, kulture, književnosti, nauke, uz poseban baletski program – početak je obeležila opera “Knez Igor” Aleksandra Borodina, a zatim je intonirana ruska himna uz motive zastave preko celog terena Olimpijskog stadiona.

https://www.youtube.com/watch?v=Lf6vCXvPPdM

 

 

hotsport.rs