0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Radenović: Moramo da zaustavimo Marinovića i Lešića

Objavljeno: 07.02.14 u 16:25

Košarkaši Crvene zvezde Telekom pobedom nad Borcem iz Čačka započeli su odbranu trofeja u Kupu Radivoja Koraća koji je osvojen prošle godine u Kragujevcu. Crveno-beli su ozbiljnim pristupom od početka meča opravdali ulogu favorita i na taj način bez većih problema izborili plasman u polufinale. Trener crveno-belih Dejan Radonjić odmorio je nosioce igre, a šansu su u značajnoj meri dobili i najmlađi prvotimci Zvezde koji su na pravi način iskoristili ukazano poverenje:

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„To nam je i bio cilj“ – sumira utiske iz duela sa Čačanima Ivan Radenović i dodaje:

„Svi igrači su dobili šansu, pojedini prvotimci su se i odmorili pa smo uspeli da sačuvamo preko potrebnu energiju. Želeli smo da potpuno zdravi i orni dočekamo duel u polufinalu i u tome smo uspeli“ – istakao je Radenović u izjavi za zvanični sajt kluba.

Zvezda je bez trunke potcenjivanja prišla duelu sa Borcem što je svakako bio ključ trijumfa:

„Ovaj turnir je prva prilika da se osvoji trofej u ovoj sezoni. Odnos prema igri u duelu sa Borcem je bio jako dobar i to je ono što je apostrofirano cele nedelje. Taj dogovor smo uspeli da ispoštujemo tako da sa Čačanima nismo imali problema. Pred sobom imamo jasan cilj i ka tome stremimo maksimalno ozbiljno.“

Na putu ka finalu crveno-belima kao prepreka stoji Radnički. Biće to repriza prošlogodišnjeg polufinala Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu:

„Odigrali smo već dve utakmice sa Kragujevčanima ove sezone i oni su u tim duelima pokazali dva različita lica. U utakmici u dvorani Pionir smo dominirali i neočekivano lako smo ih pobedili. Oni u tom meču nisu pokazali kvalitet koji poseduju, ali je u Kragujevcu viđeno potpuno drugačija slika. Igrali smo utakmicu na jednu loptu i vrlo je lako moglo da se desi da taj meč izgubimo. Iz tog razloga moramo da budemo veoma oprezni“ – rekao je Radenović i potom se upustio u detaljniju analizu rivala:

„Radnički igra atipično, dosta koriste pik-end-pop, a visoki igrači im se često izvlače na šut spolja. Centri uglavnom vole da igraju dalje od koša i tome moramo da se prilagodimo. Marinović je mozak i pokretač ekipe, a Sava Lešić najubojitiji napadač. Lešić je i jedan od najkorisnijih igrača ABA lige i moraćmo posebnu pažnju da obratimo na njega. U sve boljoj formi je i Stefan Birčević, to je pokazao i u duelu sa OKK Beogradom tako da nas očekuje veoma težak posao.“

Upravo iz tog razloga podrška navijača će biti preko potrebna:

„Nadam se da će naši navijači biti uz nas. Ove sezone zaista imamo fantastičnu podršku sa tribina i očekujem da će i u duelu sa Radničkim oni biti naša dodatna energija“ – poručio je Radenović.

Polufinalni duel Kupa Radivoja Koraća sa Radničkim na programu je u subotu 8. februara u dvorani Pionir sa početkom u 17 sati.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter