0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Milunović: Zgrabićemo priliku sa obe ruke

Objavljeno: 07.02.14 u 12:03

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivom pobedom nad ekipom Slobode iz Tuzle potvrdili su dobru formu na pripremama u Sloveniji. Trenera Stojanovića možda najviše treba da raduje fizička sprema njegovih izabranika s obzirom da su crveno-beli u susretima sa Domžalama i Tuzlacima utakmice rešavali u drugih 45 minuta.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Ninković, Pečnik i Milunović zatresli su mrežu tima koji sa klupe predvodi Miroslav Ćiro Blažević. Takođe, poznato je da svaki gol, bez obzira da li je postignut u prijateljskom ili zvaničnom meču dodatno podiže samopouzdanje kod igrača. Mladi reprezentivac Srbije Luka Milunović tokom kontrolnih mečeva u Sloveniji do sada se dva puta upisao u listu strelaca i na taj način stručnom štabu zadao slatke muke kada je u pitanju izbor najboljih 11 pred nastavak sezone.

„Veoma mi je drago zbog gola koji sam postigao, ali smatram da je još važnije to što smo pobedili dobru ekipu Slobode. Prioritet nam je uigravanje pred predstojeću polusezonu. Naravno, trudićemo se uz to da savladamo sve rivale na pripremama i tako dodatno podignemo samopouzdanje i atmosferu u timu“ – naglasio je Zvezdin „orlić“ u izjavi za zvanični sajt kluba.

Bitan podatak vezan za Crvenu zvezdu glasi da je odbrana najtrofejnijeg srpskog kluba u do sada odigrana četiri duela u Kopru primio samo jedan gol.

„Poznato je da odbrana kreće od napada. Ukoliko napadači izvrše pritisak na poslednju liniju rivala, saigračima koji igraju bliže našem golu biće olakšan posao. Svi imamo maksimalno poverenje jedni u druge, i verujemo u kvalitet koji posedujemo, kako pojedinačno, tako i kao kolektiv. Konkretno u mom slučaju, trudim se da se dokažem na svakom treningu treneru Stojanoviću, da unapredim svoju igru, i da na taj način zaradim minutažu u prolećnoj polusezoni, veću nego što sam imao jesenas“ – istakao je Milunović.

Trenutna ocena pripremnog perioda je više nego pozitivna za Crvenu zvezdu. Ekipa pobeđuje, igra je na zavidnom nivou, povređenih nema.

„Izuzev nekoliko sitnih problema pojedinaca sa skočnim zglobom i kolenom, svi smo zdravi. Prethodnih dana smo menjali podlogu, trenirali smo i na veštačkoj i na prirodnoj podlozi tako da su nastale povrede normalna pojava. I vreme nam u pojedinim danima nije išlo na ruku, jer je bilo dosta padavina. Opšta ocena je da smo kvalitetniji nego jesenas, bogatiji za šest meseci zajedničkog igranja, i upravo šansu i razlog za optimizam vidim u kolektivu. Pružićemo maksimum u svakom meču u prvenstvu, jer samo tako možemo da očekujemo priliku da prvenstvo završimo kao prvoplasirani. Ako tako bude, zgrabićemo je sa obe ruke“ – konstatovao je Luka Milunović.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter