0
Košarka

Kup Radivoja Koraća: FMP savladao Partizan i plasirao se u polufinale (FOTO)

Objavljeno: 07.02.14 u 20:33

Košarkaši FMP Železnika savladali su u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, nakon produžetka, ekipu Partizana rezultatom 95:89 (22:17, 23:21, 17:24, 18:18, 15:9). Ovom pobedom ‘Panteri’ su se plasirali u polufinale gde će im rival biti pobednik duela Mega Vizura – Crnokosa, koji se igra od 21 čas.

FOTO: Starsport
FOTO: STARSPORT

FMP se tako u polufinalu priključio Crvenoj Zvezdi, koja je u četvtak bila bolja od Borca iz Čačka, i Radničkom iz Kragujevca koji je elimisao OKK Beograd.

Partizan je ovaj meč odigrao bez gotovo kompletne prve postave, Bertansa, Vestermana, Milosavljevića, Tepića, Kinzija, a Duško Vujošević je odmarao i Bogdanovića i Lovernja.

Najzaslužniji za pobedu FMP-a bio je Nikola Čvorović koji je meč završio sa 27 poena.

Tok meča:

Produžetak: Partizan je u dodatnih pet minuta igre ušao sa samo 6 košarkaša. FMP odlično počinje pdoružetak, Dobrić pogađa trojku, Čović je precizan sa penala i ‘panteri’ vode 87:81. S druge strane, samo je Gagić pogodio jedno slobodna bacanje, a Dalo je zaradio petu ličnu grešku. Trojkama Čovića i Čvorovića FMP stiže do plus 10, 93:83. Andrić i Šalić su samo uspeli da ublaže poraz Partizana za konačnih 89:95.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

4/4 Na početku poslednje deonice Gagić postiže poene za Partizan, s druge strane Dobrić postiže trojku za FMP i rezultat je 67:65 za crno-bele. Dalo, Andrić i Šalić pogađaju za Partizan, s druge strane precizan je Kaplanović za 74:68. Poenima Đukanovića i trojkom Čvorovića FMP prilazi na pola koša, da bi nakon greške Daloa i novih poena Čvorovića ‘panteri ponovo stigli do prednosti. Ipak, poenima Daloa Partizan ponovo vodi sa 76:75, da bi Šalić povećao na 78:75. Igrači FMP-a koriste svoje najjače oružje na ovom meču i trojkom Dobrića stižu do novog izjednačenja. Čović sa linije slobodnih bacanja donosi prednost ‘panterima, ali zatim gubi loptu 12 sekundi pre kraja. Andrić je precizan i donosi Partizanu izjednačenje 80:80 i produžetak.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

3/4 Košarkaši Partizana su odlično započeli drugo poluvreme, sa dve trojke Aranitovića i zahvaljujući poenima Daloa iz igre i sa linije slobodnih bacanja crno-beli stižu do izjednačnje 50:50. Čvorović nastavlja da puni koš Partizana, najpre trojkom, a zatim i sa linije slobodnih bacanja. Musli i Aranitović pogađaju za crno-bele koji prilaze na 56:57. Poenima Šalića crno-beli konačno stižu do prednosti, a Gagić donosi plus tri. Ipak, Gurudi donosi izjednačenje FMP-u na kraju treće deonice, 62:62.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

2/4 Druga deonica je započela poenima Šturanovića sa linije slobodnih bacanja i četvrtom trojkom, pa i sjajnim snalaženjem, odličnog Čvorovića i FMP povećava svoju prednost na 29:20. Atatinović i Gagić smanjuju zaostatak Partizana i drže crno-bele u utakmici. Pridružuje im se i Dalo sa linije slobodnih bacanja, a nakon prvih poena Šalića Partizan prilazi na minus tri, 31:34. Čović i Đukanović pogađaju slobodna bacanja za FMP, Musli je precizan za Partizan, a nakon poena Šturanovića i Gudurića gosti odlaze na poluvreme sa vođstvom 45:38.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

1/4 Prvi napad su imali košarkaši Partizana, ali nisu uspeli da ga realizuju. Poenima Muslija crno-beli su poveli sa 2:0, ali je Čović brzo izjednačio rezultat. Poenima Andrića sa linije slobodnih bacanja, Aranitovića i zakucavanjem Gagića Partizan se odlepio na 9:4. Trojkama Čvorovića i Gudurovića FMP je preokrenuo rezultat i vodi sa 15:12. Aranitović poenima drži crno-bele u igri, ali Gudurović i Čvorović trojkom povećavaju prednost FMP-a koja na kraju prve četvrtine iznosi 22:17.

Nakon što su u četvrtak odigrane prve dve četvrtfinalne utakmice završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, u kojima su pobede ostvarili Crvena zvezda i kragujevački Radnički koji će se u direktnom duelu sastati u polufinalu, preostala dva meča na programu su danas.

kup-radivoja-koraca

Najpre će na teren beogradske hale Pionir izaći košarkaši Partizana i FMP-a iz Železnika, čiji je meč zakazan za 18.30 časova. Crno-beli u meč protiv „pantera“ ulaze posle poraza od Cibone u ABA ligi i uz velike probleme sa povređenim igračima što bi možda mogla da bude šansa za tim Milana Gurovića.

U najavi ovog meča trener Partizana Duško Vujošević otkrio je da pored ranije povređenih igrača neće računati ni na Tarensa Kinzija koji je dobio nekoliko dana slobodno kako bi zalečio distorziju zgloba, a pod velikim znakom pitanja je i učešće Milenka Tepića odnosno Nikole Milutinova.

Sa druge strane tim iz Železnika, koji je posle 18 odigranih kola Košarkaške lige Srbije na prvom mestu na tabeli, ne dolazi u Pionir sa belom zastavom već je najavio da će pružiti častan otpor s tim što je vrlo jasno ulogu favorita prepustio protivniku.

U poslednjoj četvrtfinalnoj utakmici od 21 sat sastaće se prošlosezonski rivali iz Košarkaške lige Srbije, Mega Vizura i Crnokosa iz Kosjerića. Mladi tim kluba iz Zemuna koji svoje mečeve Jadranske lige igra u Smederevu ima blagu prednost pre svega zbog nešto većeg iskustva, ali ni tim koji je dugo bio najprijatnije iznenađenje KLS-a nije bez svojih šansi u ovom duelu.

Pobednici dva današnja duela u subotu od 21 čas će odmeriti snage u polufinalnom meču.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter