Tatjana Jelača, srpska reprezentativka u bacanju koplja već uveliko se sprema za novu sezonu na pripremema u Južnoj Africi.

Tatjana Jelača

Foto: Atletski savez Srbije

“Ovo nije prvi put da dolazimo u Južnu Afriku na pripreme, a odluka da opet dodjemo bila je isključivo zbog dobrih uslova koje imamo ovde. Bacanje je dozvoljeno svakoga dana, a teretana je isto tako dostupna.  Plan treninga može da se realizuje kako smo zamislii. Vreme je odlično, a dodatna pogodnost je to sto je Poch na oko 1400 m nadmorske visine, pa ujedno odradjujemo i visinske pripreme”, kaže Tatjana Jelača.


Ona ističe da je glavni cilj za ovu godinu evropesko prvenstvo u Cirihu i da je to ono za šta će se spremati cele godine. Njeno prvo takmičenje možda bude već u martu.

“Radimo dosta na skočnosti i sprintu, bacanje uvodimo polako. Naredne 3 nedelje bacanje bi trebalo da se pojača i da onda vidimo gde se nalazim konkretno sa daljinama. Jos uvek je rano za maximalno bacanje, ali do nekih 80% jačine ćemo da dodjemo, verovatno pred kraj priprema. Što se tiče snage polako se približavam svojim ličnim rekordima, a cilj je da do kraja priprema dodjem do novih”, za kraj je rekla naša rekorderka u bacanju koplja Tatjana Jelača.

hotsport.rs/Atletski savez Srbije