0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Žigić umesto u Zvezdi mogao da završi u Leotaru

Objavljeno: 05.02.14 u 09:54

Umesto u Crvenoj zvezdi Nikola Žigić je 2003. godine mogao da završi u trebinjskom Leotaru pošto ga je tadašnji trener kluba iz Hercegovine Milan Jovin zapazio i želeo je da ga dovede u svoj tim pored Vladimira Stojkovića koji se tada kao pozajmljni igrač crveno-belih kalio u ovoj ekipi.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Istina je da je Žigić želeo u Leotar. Crvena Zvezda je u zimu 2003. došla u Trebinje, gde se pipremala za prolećni deo prvenstva. Trener Zvezde tada je bio moj nekadašnji saigrač Zoran Filipović. Gledao sam treninge crveno-belih i primetio jednog korpulentnog momka. Bio je potpuno anoniman, pa sam se raspitao o njemu i saznao da se zove Nikola Žigić“ – rekao je Jovin u intervjuu za Slobodnu Hercegovinu.

Leotar je u toj sezoni osvojio šampionsku titulu u Bosni i Hercegovini, a Žigić je trebalo da bude pojačanje za kvalifikacije za Ligu šampiona.

„Rekli su mi i da je slobodan igrač i da je u Zvezdu došao na probu. Prišao sam mu i pitao ga da li bi došao u Leotar. Bio je vrlo zainteresovan za to, a i ja sam, jer sam znao da bi nam igrač takvog profila mnogo značio. Sa njim bismo imali i ogromno pojačanje u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Preneo sam ljudima iz uprave da obratimo pažnju na njega, ali je on posle toga uspeo da se nametne u Zvezdi i do tog transfera nije došlo.“

hotsport.rs/slobodnahercegovina.com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter