0
ATP

FOTO: STARSPORT

Novak hteo da ostavi tenis

Objavljeno: 05.02.14 u 09:08

Gostujući u šou programu Ivana Ivanovića najbolji srpski teniser i trenutno drugi igrač sveta Novak Đoković otkrio je da je pre četiri godine planirao da ostavi tenis pošto nikako nije uspevao da preskoči Nadala i Federera na ATP listi odnosno dugo je bio na trećem mestu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Početkom 2010. godine sam hteo da ostavim tenis! Došao sam do te faze da ste psihički toliko puta pali da dovodite u pitanje svoje sposobnjosti, kvalitet, mogućnost da se domognete prvog mesta na svetu. Znao sam da moram da pobedim Rafu i Rodžera da dođem na prvo mesto, osvojio sam Vimbldon, to mi je bio cilj“ – izjavio je Đoković na televiziji Prva.

Nakon što je eliminisan u četvrtfinalu Australijan Opena mnogi su se zapitali da li je Novak napravio dobar potez kada je za trenera angažovao Borisa Bekera.

„Svi su se pitali zašto sam angažovao Bekera. Vajda ostaje moj trener, a upravo na njegovu inicijativu došao je Beker. Marjan je želeo da se više posveti porodici, a i zajedno smo konstatovali da sam neke velike mečeve gubio zato što sam poklekao u ključnim trenucima. Zato smo odlučili da dovedemo nekoga ko je bio u sličnim situacijama, ko zna sa kojim se pritiskom suočava teniser na najvišem nivou. Boris bi trebalo da pomogne najviše na tom, psihičkom nivou“ – kazao je Novak.

hotsport.rs/alo.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter