0
Evropske lige

Alkantara: Morao sam da promenim svoj stil igre kada sam prešao u Bajern

Objavljeno: 05.02.14 u 15:19

Vezni fudbaler minhenskog Bajerna, Tijago Alkantara, ispričao je novinarima kako je morao da menja svoj stil igre kada je iz Barselone prešao u redove Bavaraca.

Tijago Alkantara

Iako mnogi porede trenutnu igru Bajerna, zasnovanu na velikom posedu lopte, sa onom koju godinama unazad forsira Barselona, Alkantara odbacuje takve priče:

„Morao sam malo da promenim svoj stil igre kada sam stigao ovde. Iako mnogi misle da se slično igra, Bajern i Barselona forsiraju potpuno drugačiju vrstu fudbala“.

Alkantara je bio jedan od najzapaženijih pojedinaca u pobedi Bajerna nad Ajntrahtom rezultatom 5:0. Uprkos sjajnom nastupu, španski fudbaler ističe da mu je najvažnije da se na terenu razume sa saigračima:

„Ne marim mnogo o tome koliko ću puta da primim loptu. Važno mi je da razumem saigrače na terenu. Polako počinjem da shvatam kako se momci ponašaju u određenim situacijama i gde žele da prime loptu. To mi je najvažnije“.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter